Mindenki karácsonya Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2019. 12. 22. 18:40

Alsóörs, 2019. december 22., vasárnap - A település hagyományos ünnepét a Sportcsarnokban tartották, amely zsúfolásig megtelt.

Advent negyedik gyertyáját dr. Kálmán Csaba református lelkész gyújtotta. Ünnepi gondolataiban felhívta a jelen lévők figyelmét advent jelentőségére, a gyermek Jézus születésére és a szeretet fontosságára.

Hebling Zsolt polgármester beszédében kiemelte, hogy Isten végtelen szeretetét és az abból következő, emberek egymás iránti szeretetét ünnepeljük, amely megnyilvánul családtagjaink felé, barátaink irányába, iletve az egymás iránti tisztelet is ebből fakad. 

Ilyenkor advent csodálatos időszakában és a szent ünnepkor elcsendesedünk s várjuk, hogy a kis Jézus megszülessen szívünkben is - fogalmazott.

Az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlás Központ 4. osztályos diákjainak és az iskola énekkarának műsorát hatalmas vastapssal köszönte meg a közönség. Csak úgy, mint a Sirály Dalkör karácsonyi dalcsokrát. Bónyai Márta művészeti vezető felkérésére az utolsó dalokat a közönség együtt énekelte a dalkörrel. A későbbiekben a szervezők illatos forraltborral, teával pogácsával és sült gesztenyével kínálták az érdeklődőket.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!