Hebling Zsolt: mindent megteszünk, hogy a 21. Open Road Fest Alsóörsön legyen

balaton.vehir.hu 2019. 10. 03. 17:06

2019. Alsóörs, október 03., csütörtök - Mint ismeretes szerdán jelentették be a szervezők, hogy a 21. találkozót a jövő év után, 2021-ben rendezik meg. Csak azt nem mondták, hogy milyen helyszínen. Hírportálunk kérdéseire Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere válaszolt.

 Alsóörs és a motoros találkozó ezer szállal kötődik egymáshoz, a húsz év alatt baráti kapcsolatok jöttek létre, nem beszélve arról, hogy jelentős idegenforgalmi bevételt indukált a térségben. 

Motoros felvonulás (Fotó: balaton.vehir.hu/illusztráció)

 

-Polgármester úr, úgy fogalmazott, hogy szomorúan értesült arról, hogy elmarad a 2020-as alsóörsi motoros találkozó, ezek szerint nem értesítették?

A szervezők, a korrekt együttműködés miatt megtiszteltek, és először nekem jelezték döntésüket  (két héttel ezelőtt) illetve azt is, hogy ez végleges.

-Egyes vélemények szerint a rendezvénynek meg kell újulnia, ami esetleg azzal is járhat, hogy a szervezők új helyszínt keresnek. Ezt azzal is lehet indokolni, hogy a rendezvény helyszínének a területe mára már csak töredékére zsugorodott a kezdetekhez képest, ami részben a kempingben folyó, gigászi építkezésnek köszönhető. Mi erről a véleménye?

A terület magánterület, ahol a szabályoknak és engedélyeknek megfelelően zajlik egy  építkezés, de az idei rendezvénykor még úgy váltunk el, hogy ez nem befolyásolja, s jövőre is Alsóörsön lesz a fesztivál, illetve hogy utána is keressük majd a megoldást.

-Mivel a június elejei nemzetközi motoros találkozó, a balatoni szezon legnagyobb rendezvénye, immár húsz éve, mit tesznek annak érdekében, hogy a jelentős anyagi kiesést pótolni tudják?

Mivel a hír friss, illetve választások következnek, így ez a feladat a közeljövő témája lesz.

-Végezetül, hogyan próbálják meggyőzni a szervezőket, hogy a 21. Open Road Fest Alsóörsön kerüljön megrendezésre?

Ez nem rajtunk múlik, eddig is minden segítséget, illetve anyagi támogatást megadtunk a rendezvény sikeréhez, amely valóban jelentős előnyökkel jár térségünknek. Az egyéb feltételeken határozzák majd meg a fesztivál jövőjét, de a szervezőkkel együtt (egyeztetve velük, a nevükben is mondhatom) törekszünk arra, hogy 2021-ben Alsóörs adjon otthont az eseménynek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!