Milliárdos fejlesztéssorozat Alsórsön

balaton.vehir.hu 2019. 09. 20. 14:22

Alsóörs, 2019. szeptember 20., péntek – Hebling Zsolt polgármester és a képviselő testület tagjai ismertették a település 2019-es beruházásait, majd dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselővel átadták a település új, 665 méteres járdaszakaszát.

Kontrát Károly, Báró Béla és Hebling Zsolt 

A sirály parkban tartott sajtótájékoztató keretén belül Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket majd Báró Béla jegyző részletesen ismertette a Balaton melletti területen elvégzett és még folyamatban lévő beruházás elemeit. -A Sirály park fejlesztését a Balaton Fejlesztési Tanács 15 millió forinttal támogatta, amihez az önkormányzat 20 millió forintos önrészt biztosított. Elkészült a szökőkút, a kültéri bútorok egy része is kihelyezésre került, a színpad munkálatai is befejeződtek, jelenleg a tér közepén kertészeti munkálatok, az ivókút és az emlékhely kialakítási munkafolyamatai zajlanak– fogalmazott a jegyző.

A posta és a tér közti új, 665 méteres járdaszakasz átadását megelőzően Hebling Zsolt polgármester kitért a település jelentősebb, 2019 ben megvalósult és folyamatban lévő nagyobb beruházásaira.

-Az önkormányzati étkeztetés fejlesztés megvalósulásában, aminek a helyszíne az óvodai konyha, 32 millió forintos állami támogatás mellett az önkormányzat jelentős önerővel: 118 millió forinttal támogatja a beruházást. A Veszprém-Felsőörs-Alsóörs (Alsóörs gesztorságával) kerékpárút mintegy 282,6 millió forintba kerül, várhatóan 2020 tavaszán vehetik majd birtokba a bringások. A Varázserdő-Amfiteátrum projekt összesen 173 millió forintba kerül, jelenleg a fogadóépület és az amfiteátrumban folynak munkálatok. –Végezetül a ma átadandó új járdaszakaszhoz a Belügyminisztérium keretéből 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptunk, amihez az önkormányzat 15 százalékos önrészt biztosított. Vásároltunk új elektromos buszt, traktort és tehergépkocsit, közel 19 millió forintértékben. A település egyes részein megoldottuk a csapadék víz elvezetését és már három új játszótere van a településnek – fogalmazott a polgármester, egyúttal köszönetet mondott Kontrát Károlynak az eddigi és jövőbeni segítségért.

Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő kiemelte, hogy szinte napi kapcsolatban van a település vezetőivel, akikkel a tervezéstől egészen a kivitelezés befejezéséig nyomon követik a beruházásokat. Majd hozzátette, hogy Alsóörs kitűnő adottságokkal rendelkező Balaton-parti település, ami évről-évre szemmel láthatóan fejlődik a helyiek és az idelátogatók legnagyobb örömére. Ez a fejlődés elsősorban annak köszönhető, hogy rendkívül fegyelmezett gazdálkodást folytat a település, amit támogat a kormány – zárta gondolatait az államtitkár.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!