Varázserdő alapkőletétel Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2019. 01. 28. 13:26

Alsóörs, 2019. január 28., hétfő – Ünnepélyes keretek között helyezték el a „Varázserdő-varázserő” TOP-os pályázat alapkövét az Amfiteátrum területén.

 -A projekt a Veszprém Megyei Önkormányzat pályázatán keresztül mintegy 250 millió forintos, vissza nem térítendő, TOP-os pályázati támogatással valósul meg – mondta Hebling Zsolt polgármester, amihez az önkormányzat mintegy 50 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.  A projekt keretén belül megvalósul egy külső rendezvény helyszín, ami ezer fő befogadására is alkalmas lesz, valamint egy fedett közösségi tér, ami negyven főt is képes egyszerre fogadni a szükséges kiegészítő terekkel, a teljes infrastruktúra kiépítésével. Az önkormányzat tulajdonában lévő erdős területen pedig egy unikális, teljesen egyedi interaktív területet hoznak létre. A turisztikai látogatóközpont teljes befejezését 2020 tavaszára tervezik, de ez év őszéig a szabadtéri rendezvényi helyszín próbaüzemét szeretnék megkezdeni. Hebling Zsolt mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vettek a projekt előkészítésében és jelenleg is a kivitelezés sikeréért dolgoznak. Külön köszönetet mondott dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, aki a tervezési, egyeztetési stádiumtól segíti a projekt sikerét, Vörösmarty Évának, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnökének és a kivitelező cég vezérigazgatójának Dobrosi Zsoltnak.

Kontrát Károly, Vörösmarty Éva és Dobrosi Zsolt

-Alsóörs gyarapodik, fejlődik, tovább gazdagodik és ezzel az újabb beruházással tovább javulnak kilátásai – mondta dr. Kontrát Károly. Abban bízom, hogy ezzel a különleges projekttel tovább gazdagodik a település turisztikai vonzereje, egyre többen fogják majd felkeresni Alsóörsöt a turisták, az idelátogatók és a helybéliek, a varázserdő sikeres lehetőség és programlehetőség lesz a jövőben – fogalmazott az államtitkár.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!