60 éves az alsóörsi Napraforgó óvoda és bölcsőde

balaton.vehir.hu 2018. 09. 24. 18:58

Alsóörs, 2018. szeptember 24., hétfő – Jubileumi ünnepség keretében emlékeztek meg hétfő délután a hat évtizedes múltú intézményről.

 

Csiszárné Huszár Judit intézményvezető kiemelte, hogy minden köszönet az elődök hálás munkájáért. Majd hozzátette a cél olyan gyermekek nevelése, amelyek megfelelnek a jövő követelményének, éppen ezért gyökeret és szárnyakat kell adnunk, hogy kialakítsuk a ragaszkodást és a későbbiekben szárnyalni tudjanak. Köszönet illeti Keipert Lászlónét, Pálffy Ilonkának, aki 1938-ban magánóvodát alapított, amely egészen 1944-ig működött – fogalmazott. Az óvodások műsorát követően az intézményben korábban dolgozókat napraforgóval köszöntötte.

Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy gyorsan elmúlt tíz év, hiszen akkor ünnepelték az intézmény 50. születésnapját, Jól látszik a fejlődés, hiszen azóta tovább bővült és szépült az intézmény sportpályával és a tavalyi évtől bölcsődével. A gyermekek „angyalkák”, jó érzés tudni, hogy a legjobb körülmények között tudhatjuk őket. A továbbiakban a konyhát szeretnénk tovább fejleszteni, amennyiben pályázati források lehetővé teszik – fogalmazott. Majd közösen Ferenczy Gábornéval, Lovas polgármesterével jubileumi emlékplakátot adtak át Csiszárné Huszár Judit intézményvezetőnek.

Természetesen a születésnapi torta sem maradt el, mellette kiállítás nyílt a gyermekek munkáiból, diavetítéssel idézték fel az elmúlt hat évtizedet, a különböző programok a hét végéig tartanak.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!