IV. Alsóörsi Halas nap - Halas ételek, nyár, Balaton - képgalériával

balaton.vehir.hu 2018. 09. 15. 18:22

Alsóörs, 2018. szeptember 15., szombat - Nyári melegben zajlott a horgászverseny és a halas étkek főzőversenye, amihez egész napos program társult a népszerű Balaton-parti településen.

 Az immár negyedik horgászverseny reggel kilenc órától délig tartott. 12 három fős csapat nevezett. A verseny negatív érdekessége, hogy három óra alatt 36 horgász közül mindössze egynek sikerült fognia egy keszeget, ami 1.1 kilogramot nyomotT a mérlegen, ezzel ő lett a "Legnagyobb halat fogó" kategória nyertese.

A csapatverseny első helyezettje a VVHE a vándorkupával

A Díjakat Hebling Zsolt polgármester és Tatai Lajos VVHE elnöke adták át.

Csapatverseny eredményei:

1. VVHE III: (2425 gr.) Így a vándorkupát is ők vihették haza egy évre.

2. Ponty TIM

3. VVHE IV.

Zenyik Tamás a legnagyobb haat fogó díjjal

Egyéni eredmények:

1. Zenyik Tamás (1.1 kg) valamint a legnagyobb halat fogó cím tulajdonosa.

2. Kröbl Attila

3. Kalász Nándor

A halas ételek versenye idén is nagy népszerűségnek örvendett. A hagyományos halászlé mellett volt olyan csapat, akik igazi különlegességgel készültek: bakonyi betyárpaprikás halételt készítettek pontyból, megbolondítva laska gombával, mellé halkrémmel töltött kelttésztát ajánlottak, szilva csoknival. Ez utóbbi valóban isteni finom különlegességnek számított, csak úgy, mint a helyi óvoda halászleve, ők 250 főre készültek, nem véletlen, hogy kígyózó sor állt előttük.

Mindkét versenyt Hebling Zsolt polgármester és Tatati Lajos VVHE egyesület elnöke nyitotta meg. Elmondták, hogy az önkormányzat és a hetven éves horgász egyesület együttműködése példa értékű, ami az elmúlt négy évben tartott közös, magas szinvonalú rendezvényekre is jellemző.

A zsűri tagjai

 Olyanok is voltak, akik nem neveztek a versenyre, ők sült keszeget készítettek  saját és barátaik legnagyobb örömére, mások halászlével kedveskedtek. A zsűri döntése alapján, Zsirai Tünde szakácsmester, a zsűri elnöke elmondta, hogy nem voltak könnyű helyzetben, ezért kettő ezüst és három arany érmet osztottak ki. az arany érmesek közül a "Ahogy mi szeretjük" csapat halászlevének ítélte a vándor serleget. A zsűri tagja volt még: Ferenczy Gábor alpolgármester és dr. Bókáné Katona Tímea.

"Ahogy mi szeretjük" csapat tagjainak halászleve aranyérmet és vándorserleget ért

Középen Fábián Éva

Fábián Éva gyermekműsora megalapozta a délutáni jó hangulaltot, majd ezt tovább emelve Dávid Roland lépett színpadra a tőle megszokkott klasszikus rock, lírai rock számok éneklésével.

Dávid Roland

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Este nyolc órától a Füred Dixiland Band lép színpadra Falusi Mariannal, este tíz órától éjfélig tart az utcabál a Sirály parkban a Viktória Zenekarral.

Napközben nagyon sokan strandoltak, lubickoltak a Balatonban, vitorlázta, SUP-oztak a tavon az őszi nyárban. A kora délután egy kis vitorlás felborult Alsóörsnél, amit csónak vontára kötöttek, a parta emelésben hírportálunk munkatársai is segítettek.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!