Alsóörs egy új „szépkilátóval” gazdagodott

balaton.vehir.hu 2018. 09. 06. 20:21

Alsóörs, 2018. szeptember 6., csütörtök - Csütörtökön tartották az alsóörsi Kilátó Tér, Zöldfelület, Közösségi tér elnevezésű projekt átadó ünnepségét a templom dombon.

 Az ünnepségen Hebling Zsolt polgármester köszönetet mondott azoknak, akik a projekt megvalósításában részt vettek. Elmondta, hogy az önkormányzat 9 millió forinttal, a magyar állam szintén 9 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, a Balatoni Fejlesztési Tanács koordinációjával. Ahol most állunk, Alsóörs ófalu részén az egyik legszebb gyöngyszeme a településnek, csodálatos kilátással. A tér természetes anyagokból, illatos növényekkel lett telepítve, ivókúttal és ingyenes távcsővel, a létesítményt a kerekes székkel közlekedők is igénybe vehetik. A polgármester szólt arról is, hogy a településen nyolc különböző helyszínen folynak beruházási munkálatok, így az óvodánál, a sportcsarnoknál, a vadtelepen, a strandi játszótéren, a Törökháznál.

Hebling Zsolt és Kontrát Károly

Dr. Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Alsóörs a Balaton ékköve a kilátó pedig a gyöngyszeme, és ha körbetekintünk, akkor csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, egészen a tihanyi félszigettől a Balaton keleti medencéjéig. Alsóörs szlogenje így szól: Alsóörs vár, marasztal, visszavár, én még azzal egészíteném ki, hogy szeretet, mert hihetetlenül összetartó közösség található itt, a szerencse fiai vagyunk, akik itt lehetünk – fogalmazott. A települést mindig is a szeretet, békesség és összefogás jellemezte. Arra biztatok mindenkit, hogy jöjjenek erre a gyönyörű településre az év minden napján.

 

Az új közösségi tér átadása a nemzeti szalag átvágásával végződött

A létesítményt dr. Kálmán Csaba református lelkész áldota meg

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!