Strandszínház Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2018. 07. 16. 13:17

Alsóörs, 2018. július 16., hétfő – Sajtótájékoztató keretén belül ismertette a Pannon Várszínház nyári színházi előadásait Vándorfi László rendező és Hebling Zsolt polgármester.

 -Több, mint tíz éves a gyümölcsöző kapcsolatunk Alsóörssel és személy szerint Hebling Zsolt polgármesterrel, külön öröm számunkra, hogy a Balaton egyik legszebb strandján tarthatjuk a színházi előadásainkat, a gyönyörű környezet miatt a közönség legnagyobb örömére – Fogalmazott Vándorfi László. Majd hozzátette, hogy július 21-én, szombaton a közönség Molnár Ferenc regénye nyomán készült Pál utcai fiúkat nézheti meg, majd augusztus 11-én a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról rock-musicalt láthatják az érdeklődők. Az utóbbi színpadi mű idén ünnepli 45. születésnapját, a darab érdekessége, hogy 23 évvel ezelőtt Vándorfi László Veszprémben már rendezte a darabot és az akkori két szereplő is csatlakozott a mostanihoz: Novák Péter és Gazdag Tibor.

Hebling Zsolt, Vándorfi László és Molnár Anikó

Öt alkalommal, hétvégente pedig Mesevarázs címmel interaktív, egy órás színdarabot adnak elő, a nézők, szülők, de főleg a gyermekek bevonásával. A neves rendező arról is beszélt, hogy a nyári szezonban a társulat mintegy 42 előadást tart az ország és a Balaton számos helyszínein.

-Valóban példaértékű az egy évtizedes együttműködés a Pannon Várszínház és Alsóörs között, a színházi előadások egyaránt fantasztikus élményt nyújtanak nem csak a helybélieknek, hanem a vendégeinknek is – fogalmazott Hebling Zsolt. Majd hozzátette, hogy reményei szerint hamarosan elkezdődnek a munkálatok az Amfiteátrum környékén, ahol legkésőbb jövő tavaszra elkészül az interaktív Varázserdő rendkívül különleges tér. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!