Árveréssel zárult Alsóörsön a XVII. Nemzetközi Kőfaragó és kőszobrásztábor

balaton.vehir.hu 2018. 07. 14. 17:46

Alsóörs, 2018. július 14., szombat - Tíz alkotó munkáinak árverezésével zárult a művészeti alkotótábor a Balaton-parti településen.

 

Ferenczy Gábor alpolgármester köszönetet mondott a résztvevőnek, kihangsúlyozta, hogy Alsőörs életében igen nagy szerepe van a művészek támogatásának, amit a jövőben is biztosít az önkormányzat. Megköszönte Baran Györgynek és Simon L. Dánielnek a szervezést és az alkotói tábor vezetését.

Lőrincz Zsuzsa immár 2011 óta vesz részt részt a kőfaragó tábor alkotói között. Hírportálunknak elmondta, hogy Prágában garafikai szakon végzett a Képzőművészeti Egyetemen. A cseh fővárosban drótplasztikákkal foglalkozik leginkább, itt a Balatonnál pedig a szobrászatnak hódol, idén homokkőből alkotott és leginkább a jó társaság vonzza Alsóörsre.  Orpheus és Euridiké alkotása 90 ezer forintért talált gazdára. A többi szobor zöme is gazdára talált.

Újdonság, hogy az idei évben a vöröskő mellett megjelent a homokkő, a fa és kiegészítésként a fém is. Az idei alkotói tábor központi témája az "Álom" volt

Orpheus és Euridiké

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!