Igazi piknikhangulat Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2018. 06. 02. 20:16

Alsóörs, 2018. június 02., szombat - Immár nyolcadik alkalommal tartották a Alsóörsi Színes Csokor - Falunk Napja 2018. elnevezésű gasztro-kulturális napot a Balaton-parti településen.

 

Jó döntés volt, hogy nyolc évvel ezelőtt megálmodták és megszervezték az első falunapot, ami mára már komoly, nyárindító rendezvénnyé nőtte ki magát a településen. Az idei rendezvényen 19 csapat főzött pörköltet a harminc fokos melegben. Az ízek kavalkádjában készült vega pörkölt (karfiol és zöldborsó, alaplében), hagyományos marhapörkölt, nyakból és lábszárból, de olyan különlegességekkel is találkoztunk, mint a mangalica combból készült csülkös pörkölt megbolondítva egy kis füstölt oldalassal vagy akár a pulykaszív pulykamájjal a végén megbolondítva egy kis sertés velővel. Az elkészült alkotások arany, ezüst és bronz minősítésben részesültek.

 Hírportálunk kérdésére Hebling Zsolt polgármester elmodta, hogy annak idején eldöntötték, hogy az évi 50-60 program mellett kellene egy olyat létrehozni, amely elsősorban a helyieknek, baráti társaságoknak, programokkal megfűszerezve falunap formájában . Így született meg Albrech Sándor író-helytörténész ötlete és elnevezése után az "Alsóörsi Színes Csokor - Falunk Napja" rendezvény. A pörköltfőző versenyen talán nem is az ételek a fontosak, hanem inkább az, hogy elsősorban a helyiek, a baráti társaságok jól érezzék magukat, jót beszélgetnek és jó a hangulat. A fellépők első sorban helybéliek, de mára már sztárvendégeket is hallhatnak, mint pédául ma este Janicsák Veca lép fel a színpadon.  Az is elmondhatjuk, hogy a településünk egyik legfontosabb közösségépítő programjává nőtte ki magát ez a rendezvény - válaszolt a polgármester. A mai rendezvényt Ferenczi Gábor alpolgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy a kezdetekben ő is a rendezvény egyik ötletgazdája volt. A mai napra pedig mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Pörköltkóstoló polgármester módra

S valóban a hangulat kitűnő, az ízvilágban mindenki megtalálja a számára kedvezőt. Ottjártunkig afellépett a irály Népdalkör, a Pannon Várszínház musical összeálltással lépett a közönség elé. Később az Illés emlékzenekar, majd a szombati est sztárvendége Janicsák Veca adott koncertet. Este kilenc órától a Dirty Slippers majd fél tizenegytől utcabál kezdődik a Sa-si duóval, tehát aki esetleg kedvet kap az nyugodtan induljon el Alsóörsre, egészen biztos, hogy jól fogja magát érezni.

Vega és sertéspörkölt

Sirály Népdalkör

Díjkiosztó

A Pannon Várszínház társulatának musical fellépése

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!