Újévi koncerttel egybekötött fogadás Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2018. 01. 06. 22:07

Vízkereszt napján, január 6-án tartották a település hagyományos rendezvényét az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében.

 

A zsúfolásig megtelt színházteremben Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte, hogy a mai rendezvényen első sorban lakosainkat, civil közösségeinket, vállalkozóinkat, partnereinket, akik hozzájárultak a 2017-es esztendő közös sikereihez!

-Mindenkinek köszönet illet a településen végzett áldozatos munkájáért – fogalmazott a polgármester. Majd hozzátette, hogy 2018-ban is rengeteg feladat új feladat lesz, hiszen az elnyert pályázatok összege meghaladja az egymilliárd forintot és az idei évben is jó pár pályázatunk az elbírálás előtt áll. Talán az egyik legjobb hír, hogy megvalósulhat a Veszprém-Felsőörs és Alsóörs között a kerékpárút.

Dr. Kontrát Károly beszédében kiemelte, hogy Alsóörs az a balatoni település, ahová a látogatók szívesen jönnek vissza, hiszen a fejlődés szemmel látható. Alsóörs, a Balaton és Magyarország biztonságos, amiért a kormány mindent megtesz, hogy a jövőben is legyen. A nyertes pályázatok szolgálják a település mindennapjait, Alsóörsön maradjon meg az erős közösségi összefogás – fogalmazott az államtitkár.

Majd Ferenczy Gábor  alpolgármester osztotta meg ünnepi gondolatait pohárköszöntőjében.

Az ünnepi beszédeket követően opera és operett dallamokból összeállított válogatást hallhattak a vendégek. Csóka Anita operaénekes, Bihari Adél a Bel Canto Opera Társulat énekesétől, Kálmánfi Ferenc énekművész, Bárkányi-Horváth Éva a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, zongoraművész és Naszvagyi Vilmos a Honvéd Férfikar énekesének tolmácsolásában.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!