Fitness terem avató Alsóörsön - Új lehetőségek a sportcsarnokban

balaton.vehir.hu Forrás: alsoors.hu/Kovács Piroska Fotó: Zórád Ferenc 2017. 10. 09. 11:29

Alsóörs népszerű sportcsarnokában a minap két új létesítményt avattak: fitness terem és büfé áll a jövőben az érdeklődők rendelkezésére.

Alsóörs már többször bizonyította, hogy nemcsak a kézilabda utánpótlás fellegvára, évek óta sikeresen vesz részt a kihívás napjának különféle korosztályokat megmozgató eseményein, valamint más sporttal kapcsolatos megmozdulásokon. Népszerűek az Eötvös Károly Művelődési Házban rendezett asztalitenisz versenyek, a jóga- és spinning edzések, a túrázás. Alsóörs Község Önkormányzata, az Alsóörsért Közalapítvány és a Fitt Família Kft. összefogása által válhatott valóvá, hogy az egészséges életmód hívei új lehetőséghez, egy jól felszerelt konditeremhez jussanak. Mint azt az új létesítmény avatóünnepségén Ferenczy Gábor alpolgármester elmondta, a beruházás a pályázattal kiegészített társasági adó segítségével valósulhatott meg, mintegy 3 millió forintból. Ezzel párhuzamosan sor került a huszonhárom évvel ezelőtt épült sportcsarnok részleges felújítására is, konkrétan a parketta- és a nyílászárók cseréjére, a vizesblokkok felújítására, valamint a focipálya világításának megvalósítására, melyek összköltsége 18,7 millió forint volt. Ebből a képviselőtestület döntése alapján az önkormányzat 30 százalék önrészt vállalt.

Az avatóünnepség keretében jelenlévők megtekintették a helyszínt. A sportcsarnok területén kialakított edzőterem méretei behatárolták a különféle kondicionáló és erőfejlesztő gépek telepítésének mértékét. A létesítményt üzemeltető Pap Attila vezette Fitt Família Kft. nagyszerűen oldotta meg feladatát: maximálisan kihasználták a teret és minden vonatkozásban biztosították a zavartalan munkához szükséges feltételeket. Egyszerre hat - hét fő tud edzeni a tükrökkel felszerelt teremben, kulturált környezetben, amelyben az esztétika igénye is tetten érhető. Az edzőtermet napijeggyel, vagy béllettel lehet igénybe venni. A napijegy ára 700 Ft, a bérleté 5500 Ft/hó, helyi lakosok esetében 4500 Ft időkorlát nélkül. Azt, hogy van rá igény, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy húsz bérlet már gazdára talált. Pap Attila véleménye szerint máris alakul a klubélet, mint közösségkovácsoló erő.

A fitness termen kívül egy sportbüfé is helyet kapott az épületben, szintén a Fitt Família Kft. által üzemeltetve.
Kérdésemre válaszolva Alsóörs képviselőtestületének egyik tagja, Tóth Zoltán elmondta, hogy valamennyien támogatták a kezdeményezést, van rá igény, mert lehetővé teszi a szabadidő hasznos eltöltését, mód arra, hogy tegyünk valamit az egészségünkért. Szalai Emese, aki szintén önkormányzati képviselő, gyógytornászként a szakember szemével mondott véleményt:
Ő abban látja a fitness terem lehetőségeit, hogy olyan edzésformát biztosít korosztályoktól függetlenül, amely az itt található eszközök nélkül nem valósítható meg. Örül annak, hogy közöttük megtalálható a denevérpad, melynek jelentősége abban rejlik, hogy képes fokozatosan tehermentesíteni a csigolyák közötti porckorongokra eső terhelést, így felügyelettel terápiás célra is használható. Újdonság a futópad. Funkciója az, hogy segítségével folyamatos pulzuskontroll mellett végezhető erőnléti edzés. Az itt található izomerősítő gépek sokfajta mozgásfajta formájában rövidebb idő alatt, nagyobb intenzitással fejtik ki hatásukat. Fontos viszont, hogy az edzésmunkát gerincünk védelmében végezzük nagyon pontosan, szakember tanácsát, segítségét igénybe véve. Figyelni kell továbbá arra is, hogy az állóképességi és az erőnléti edzések legyenek egyensúlyban egymással, ezért gyalogoljunk, fussunk, erősítsük az izmainkat! A legnagyobb hiba, ha a bicepszre, a mellizomra edzünk, közben görnyedten állunk és a gerincünkre nem fordítunk figyelmet. Legyen meg az izomcsoportok közötti egyensúly, és nemcsak az, hanem a belső egyensúlyunk is. Bármilyen remek lehetőségeket biztosít azonban a konditerem, nem szabad megfeledkeznünk a természet óriási szabadtéri „tornaterméről”. Fekvésénél fogva Alsóörs különösen szerencsés ebben a vonatkozásban. Kovács Piroska

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!