Elképesztő turista cunami csapott le Alsóörsre - képgalériával

balaton.vehir.hu 2017. 10. 01. 21:16

Vasárnap rendezték meg a településen az első Palacsinta Fesztivált a Balaton Riviéra Turisztika Egyesület rendezésében, de a szervezők legvadabb elképzeléseit is felülmúlta a településre rázúduló embertömeg.

Zakar Zelinda ötletgazda a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület munkatársa hírportálunknak elmondta, hogy olyan rendezvényt gondoltak ki, amely még nem volt Alsóörsön és jól illeszkedik  az őszi Nyitott Balaton programsorozatba, de azt még álmukban sem gondolták, hogy október elsején, ilyen csodálatos időben ennyien keresik fel a rendezvényt – fogalmazott.
S valóban hosszú sorok kígyóztak a sátrak előtt akiknek nem győzték sütni a palacsintát. Voltak, akik megunták és visszaváltották az előre megvásárolt „fabatkát”. A kitartóak azonban választhattak a túrós, káposztás, bolognais, sajtos-tejfölös, görög, sonkás-pizzás, bakonyi, hortobágyi és egyéb finomságok közül.

Spirk Lászlóné Zsuzsanna

Az előre meghirdetett palacsintasütő versenyre érkezett kulináris alkotások közül a zsűri három „alkotást” díjazott. Spirk Lászlóné Zsuzsanna erdei gyümölcsökkel ízesített mascarponés palacsintája kapta az első díjat, így ő lett a palacsintakirály. Az Alsóörsi Gaudium Kamarakórus "Mennyei palacsintája" második, Nagy Veronika rántott palacsintája (pörkölt ragu töltelékkel) harmadik helyen végzett. Nem volt könnyű helyzetben a zsűri, mert a benevezett tíz különböző palacsintás ételkülönségek mindegyike isteni finom volt, csak minimális különbség döntött.

Hrportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

Úgy három óra felé teljesen beállt a 71-es számú főútvonal, így  órákon keresztül rendőrök irányították a forgalmat, a településen egyszerűen elfogytak a parkoló helyek. Beszéltünk olyan látogatóval, aki feleségével Paloznakról gyalogolt Alsóörsre, mert csak ott találtak szabad parkolóhelyet. Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere elmondta, hogy a legnagyobb nyári programokon sem voltak egyszerre ennyien itt a Balaton mellett a Sirály parkban és folyamatosan érkeznek a látogatók, ez egyszerűen hihetetlen – tette hozzá.
A gyermekeket ringlis, céllövölde várta, volt taekwondo, Rudi bohóc, tűzoltó autó és még sok minden meglepetés. A tombolán is gazdára találtak az ajándékok. Sokan sétáltak a mólón és a strandon a gyönyörű őszi napsütésben.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!