Német csapat nyerte az Év Pörköltje 2017 versenyt Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2017. 05. 27. 19:47

Alsóörs, 2017. május 27. szombat – Szombaton rendezték a Balaton-parti településen a hagyományos Alsóörsi Színes Csokor - Falunk Napja 2017. alkalmából a pörköltfőző versenyt.

Volt olyan csapat, akik pincepörköltet készített, több fajta erdei gombával ízesítve. Dávid József alsóörsi lakos és csapata, akik Siófokról és Németországból érkeztek vegyes pörköltet főztek. Marhanyak, marhafarok sertéscsülökkel és sertéskörömmel, több évtizedes családi recept alapján rotyogott a bográcsban az ízletes pörkölt.
Szigetközi gyökerekkel, mára már alsóörsiként készítették a szigetközi pörköltet, disznóhús, félédes vörösborral megbolondítva.

Kölcsei Márton

Dr. Kölcsei Márton az Alsóörsi Nyugdíjasok Polgári Egyesület csapatában 50 éves főzési tapasztalattal a háta mögött elmondta, hogy az igazi pörkölt marhalábszárból, makói hagymaágyon, paprika, paradicsom, bors, kömény, fokhagyma egy kis babérlevéllel készül, kicsi só hozzáadásával és a legvégén három deciliter fehérborral öntik fel.

Vígh Gyuláné ötven éves vendéglátóipari tapasztalattal körömpörköltet készített, lapockával, fehérborral és titkos fűszerezéssel. Pince pörköltöt készített a Sirály Nyugdíjas Klub színeiben. Főztje az elmúlt két évben aranyat ért, idén a zsűri ezüstéremmel jutalmazta.

Az aranyérmes "Alsóörs Fun-Klub"

A nap meglepetése a részben Alsóörsön élő és idelátogató németek baráti társaságának pörköltje okozta, akik a zsűri döntése alapján az Év Pörköltje 2017 arany érmét kapták, Cziborné Szabina elmondta, hogy az elmúlt években „csak” kóstolni jártak a rendezvényre a baráti társasággal, idén úgy döntöttek, hogy elindulnak. Jól tették!
Az egész napos programfolyam során a gyermekeket is rengeteg játék várta. Tudósításunkkal egy időben Dávid Roland zenés műsorával lépett színpadra majd 20 órától a színpadon: Hevesi Tamás, és 21 órától – 24 óráig - Utcabál a Rulett Együttessel.

A "Barátaim" pörköltje bronz érmes lett

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!