BÚÉK: Mi már délben koccintottunk

balaton.vehir.hu 2017. 01. 02. 15:55

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte az idei pezsgődugó kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új generáció. Rengeteg gyereket is elhoztak az év utolsó kirándulására a Csere-hegyi kilátóhoz.

Both Gáborék rendezvénye egyre népszerűbb, legalább hatvanan voltak idén természetjárók, borászok, vitorlázók és vendégek Balatonalmádiból, Felsőörsről, Füredről, Lovasról, Veszprémből, Budapestről, Bécsből is gyerekekkel, babakocsival, kutyákkal. Le van mérve, ha az alsóörsi kocsmától 11 órakor elindulunk, az amfiteátrumon át egy órás gyaloglás után, délben érünk fel a Csere-hegyi kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, és aminél szebb helyet keresve se találnánk a szilveszteri pezsgős koccintáshoz. Az ember elsírja magát, olyan gyönyörű. Ráadásul melengető napsütés fogadott bennünket 2016 utolsó napján.
Mivel pezsgődugó kilövő verseny zajlik itt minden december 31-én, így rengeteg pezsgőt bontanak, amit meg kell inni. Ez csak fokozza a hangulatot. Sokat nevetgélünk, beszélgetünk, süteményeket kínálgatunk. A gyerekek és az anti-alkoholisták kölyökpezsgőt kapnak. A feladat nem egyszerű, a kilátó ablaknyílásai közül a középsőbe kell beletalálni a pezsgődugóval. A tavalyi győztes Bardóczi doktornak idén a szélső ablaknyílást sikerült eltalálni. Sokan fölé lőttek. Egyedül a kitartó Érdi Ferenc Vincének sikerült beledurrantani az ablakok közepébe, ami nagy dicsőség és szerencse. Ebből is látszik, hogy a gyerekek a feladatra összpontosítottak, míg a szülőknek legalább ennyire fontos a buli, ami a hegyről leerszkedve az alsóörsi kocsmában folytatódott.

További fotók a balatonriviera.hu oldalon!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!