Márton napja Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2016. 11. 12. 20:58

Szombat este Márton-napi libavacsorára várta a vendégeket az alsóörsi művelődési ház, megspékelve az iskolások vidám műsorával. Az est során megszentelték az újborokat.

A kulturális intézmény zsúfolásig megtelt vendégekkel, idén már közel kétszázan jelentkeztek településünk hagyományos rendezvényére – tájékoztatta hírportálunkat Hebling Zsolt polgármester.
Az est az Endrődi Sándor Református Általános Iskola 6. osztályos diákjainak vidám műsorával kezdődött. Ezt követően került sor az újborok megszentelésére, melyet először Kálmán Csaba református lelkész majd Berkes Péter plébános tartott. Beszédükben mindketten kiemelték Szent Márton jelentőségét, különös tekintettel arra, hogy 2016. Szent Márton éve, melyről a világban méltón megemlékeznek.
Az áldást követően tálalták fel a libacombot, főtt burgonyával és párolt vörös káposztával. A vacsora alatt a jó hangulatról a Veszprémi Cigány Zenekar gondoskodott, amihez új borokat szolgáltak fel. Majd éjfélig a Sa-Si duó zenéjére rophatják a táncot a bálozók.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!