Ünnepi megemlékezés Alsóörsön - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 10. 23. 19:43

Vasárnap este a művelődési házban tartotta megemlékező ünnepségét az 56-os forradalom 60. évfordulója alkalmából, Alsóörs Önkormányzata.

Az ünnepi műsort a veszprémi Vetési Albert gimnázium 10/A osztályos tanulói adták, melynek hangulata, zenei aláfestése visszarepített a forradalom világába. A színpadi képekben és jelenetekben láthattuk annak a két hétnek az eseményeit.

Ezt követően, Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere mondott ünnepi beszédet. A polgármester elmondta, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján kijelenthetjük, hogy a 20. század magyar forradalma a világ életét megváltoztató nagy nemzeti tettünk az emberi szabadságvágy szimbóluma. Nemzetünk nagy szívdobbanása volt. Tanulság arra is, hogy reménységünk, biztonságunk, és erőnk, saját történelmünkből, tisztes és ősi elődeink erényeiből tanulhassunk. 1956-ban végérvényesen kezünkbe vettük sorsunk irányítását, és élhettünk jogos szabadságunkkal. A világ minden táján élő magyarok ma büszkék lehetnek elődeinkre.

Majd az ünneplők felvonultak az 56-os emlékműhöz, és elhelyezték a megemlékezés megkoszorúit. A sötétben pislákoló mécsesek mellett kerültek a koszorúk az emlékműre.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!