II. Alsóörsi Horgásznap - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 09. 17. 19:06

Szombaton második alkalommal rendezte meg Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület a horgásznapot a település strandján.

Reggeltől lehetett nevezni a horgász és a halfőző versenyre egyénileg vagy csapatban. Az esős idő ellenére 12 horgász és 6 főzőcsapat indult el a megmérettetésen. A kifogott halakat lemérték, majd visszadobták őket a Balatonba, hiszen csak a verseny kedvéért kerültek horogra és a szákba. Nem tudom hány hal ajánlotta fel, hogy teljesíti a horgász egy-egy kívánságát, de sokan kérhették a Napsütést, mert mire a versenynek és a főzésnek vége lett, csodálatos, napos, őszi szombat délután lett, és a strand nagyon hamar benépesült. Mire a kóstolás elkezdődött, kevés ülőhely maradt, hogy a halból készült érdekes, és változatos kínálatot megkóstolhassák a vendégek, és természetesen a zsűri.

Hírportálunk kégalériája ITT tekinthető meg!

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hogy a hatféle étel közül kiválasszák a legjobb hármat, de hosszas egyeztetés után végül megszületett a döntés. A zsűri tagjai, Németh Krisztina a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Balatoni Régió elnöke, Gál Tamás, mesterszakács a Zirci Apátság konyhafőnöke, és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere voltak. Kora délutánra megszülettek a horgászverseny és a halfőző verseny eredményei, és sor került a díjak átadására. A horgászversenyen egyéniben az első, Kárász Nándor lett, a Pontyos Team csapatából, második, Steinbach Emil, szintén Pontyos Team, a harmadik helyezett pedig, Regenye Imre a Garázsmenet Horgászegyesület tagja. Csapatban a harmadik helyezett, a Garázsmenet Horgászegyesület lett, a második, a Balatonfüred Team csapata, első helyezett pedig a Pontyos Team Herendről. A vándorserleget is a Pontyos Team viheti haza egy évre.

A legnagyobb halat Regenye Imre fogta, 650 g-os hallal, aki a Garázsmenet Horgászegyesület tagja.

A halfőző verseny eredményit a zsűri elnöke, Gál Tamás ismertette a vendégekkel, és összegezte az ételeket. A mesterszakács elmondta, hogy sok érdekes ételt kóstoltak, és sok ötletet is kaptak a versenyen készült ételek által. Szinte minden csapat más ételt főzött a halból. Nagyon kevés alapanyagból készülnek a halételek, de nagyon könnyű őket elrontani, mert nem mindegy, hogy mit mikor és mennyit teszünk bele. A harmadik helyezett egy halászlé lett, amelyet a Bakter Bisztró csapata készített, második helyezett, egy nagyon érdekes étellel rukkolt elő, ez egy hallal töltött palacsinta, ami nagyon megnyerte a tetszésünket, és engedelmükkel ellopnám az ötletet, mert lehet, hogy meleg előételként fogjuk a vendégeink számára kínálni. Ők a Veszprém Vidék Horgász Egyesület. Az első helyezett pedig a tejszínes, kapros halleves lett, amit a Három Grácia készített, így a vándorserleg is őket illette egy évig.

Az eredményhirdetés után egy kellemes nyárvégi zenés délutánra invitálta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a versenyzőket és a vendégeket is.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!