Tájékoztató az alsóörsi hajókikötő horgászati lehetőségeiről

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu Fotó: balatonihal.hu 2016. 07. 22. 11:23

Több horgász kérdés is érkezett hozzánk annak kapcsán, hogy a közelmúltban elkészült az alsóörsi új vitorláskikötő és emiatt a korábbi horgászati lehetőségek megváltoztak. Olvasható a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapján.

A balatoni mólókon való horgászattal kapcsolatban általánosságban elmondható, hogy a Bahart-tal fennálló szerződésünknek megfelelően a horgászok használhatják a közforgalmú hajókikötők mólóit, de azokról csak a nyílt víz irányában horgászhatnak. Más a helyzet a vitorlás kikötőkkel, amelyek többsége zárt, csak azok léphetnek be, akiknek ott bérelt hajóhelyük van, a horgászatot pedig tiltják a helyi kikötőrendek.

Az új alsóörsi móló horgászhelyei

Az alsóörsi vitorláskikötő azonban egyedülállóan kilóg a sorból: a kikötő új mólószárnya nyitva áll nem csak a sétáló turisták, de a horgászni vágyók számára is, akiket erre a célra kiépített horgászállások várnak (10 db, de igény esetén ez a szám bővíthető). A helyhez kevésbé kötött pergető horgászoknak nem csak a stégeken szabad dobálniuk, azonban minden horgászra vonatkozik, hogy kizárólag a nyílt víz felőli oldalon szabad horgászni. A mólószárny horgászható részét a Balatoni Horgászturisztikai Adatbázisban jelöltük.

A hajókikötő keleti oldalán helyezkedik el a Bahart közforgalmú mólója, amely azonban az új vitorláskikötő miatt csak a külső (keleti) oldalán tud hajókat fogadni. Kérjük a Kedves Horgászokat, hogy a hajóforgalmat bonyolító időszakban hagyják szabadon ezeket a kikötőhelyeket!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!