Alsóörsön a Balaton partján búcsúztatták a telet - képgalériával

balaton.vehir.hu 2016. 02. 07. 19:56

Vasárnap délután tartotta Alsóörs Önkormányzata a téltemető vigasságot. A falu központjából indult a zajos felvonulás, egészen a Sirály parkig.

Az a jó a farsangi időszakban, hogy nem csak a tavasz beköszöntét várjuk, hanem ilyenkor kicsit megbolondulhatnak az emberek, és jelmezekben, más ember vagy állat bőrébe bújva felélesszék a lelkeket a szunnyadó tél végén. Így volt ez Alsóörsön is, hiszen a fiúk lányoknak, a lányok fiúknak öltözve, énekelve, táncolva, dobolva, zenével, jó hangosan végigvonultak a faluban a Balaton partjáig, ahol felállításra került a kiszebábú, majd zenés, mókás, táncos, nagyon jókedvű télűző bolondesküvőt tartottak. Meglepően sok érdeklődőt vonzott a délután. Úgy tűnik, hogy nagyon sokan várják már a tavaszt, mert a szórakoztató műsor után kicsik és felnőttek alig várták, hogy meggyújtásra kerüljön a kiszebábú, és a hosszabbodó nappalok után végre beköszöntsön az igazi tavasz.

Miután a kiszebábú eldőlve elégett, a felvonuló sokaság a művelődési házba sétált, hogy a farsangi hangulatba öltözött színházteremben megnézzék a Veszprém Bakony Táncegyüttes ünnepi műsorát. Séta közben forró teát és forralt bort kortyolgathattak a vendégek. Alsóörsön negyedik alkalommal lépett fel a Veszprém Bakony Táncegyüttes, ez alkalommal, a Galiba zenekarral.  

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!