Első Alsóörsi Horgásznap, horgászverseny-halfőzéssel

balaton.vehir.hu 2015. 09. 15. 13:35

Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület 2015. szeptember 26-án szombaton tartja rendhagyó rendezvényét, erről tájékoztatták kedden a szervezők a sajtó képviselőit.

Hebling Zsolt polgármester elmondta, hogy az önkormányzat nagyon szívesen támogat minden rendhagyó és újszerű kezdeményezést, az első kérésre rendelkezésre bocsájtja az önkormányzati strandot és a halfőző versenyhez számla ellenében téríti a halakat.

 

Hebling Zsolt (balról), Hejter Sándor és Tatai Lajos

Hejter Sándor elmondta, hogy a horgászegyesületük már 60 éve jelen van Alsóörsön és jelenleg 850 (!) taglétszámmal rendelkeznek. Arról is szólt, hogy a három órás horgászversenyen egyénileg és három fős csapatok mérhetik össze halfogó tudásukat a 350 méteres strandi partszakaszon. A mérlegelést követően a halakat visszaengedik a Balatonba. Három kupát is kiosztanak majd: az egyéni elsőnek, a csapat elsőnek a vándorkupát és annak, aki a legnagyobb súlyú halat tudta kifogni. Ugyanígy már most hatalmas az érdeklődés a halfőző versenyre is, amelyre már most sokan jelentkeztek. A szervezők abban bíznak, hogy a versenyzők minél különlegesebb balatoni halakból készült ételeket készítenek akár bográcsban, grillen vagy tárcsán, a különlegességet fogja díjazni a szigorú zsűri.
Kapcsolódó korábbi cikkünk és jelentkezés ITT olvasható.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!