Kontrát Károly: Alsóörs ma jelesre vizsgázott az új Községház átadásával - Képgalériával

balaton.vehir.hu 2015. 06. 05. 17:45

Pénteken délután adták át a település új Községházát. A nyári kánikula ellenére nagyon sokan jöttek el az avató ünnepségre.

Hebling Zsolt polgármester először is köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett az új létesítmény létrehozásában, annak megvalósításában. Elmondta, hogy a régi épületegyüttes már nyolcvan éves volt, mostoha körülmények között dolgoztak a munkatársak. Ez az új épület minden szempontból megfelel a kor követelményeinek és kulturált körülmények között tudja fogadni az ügyfeleket. A 355 négyzetméteres alapterületű beruházás összesen 126 millió forintba került, amelyhez a Belügyminisztérium 20 millió forinttal járult hozzá. Szintén pénteken adták át a térfigyelő kamerarendszert, amely szintén a minisztérium 4 milliós támogatásával valósult meg.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg

Dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlementi államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy nem véletlen, hogy a múltkor úgy fogalmazott a kilátó átadásakor: Alsóörs kilátásai nagyon jók, hiszen itt van előttünk ez az új gyönyörű épület, Alsóörs jelesre vizsgázott. A település a jövőben is számíthat a kormány támogatására - fogalmazott.

A nemzeti színű szalag átvágását megelőzően Berkes Péter plébános és Wessetzky Szabolcs református lelkész áldotta meg az épületet és a tömeget. Majd felavatták a bejárati homlokzat előtt Novák Gergely alsóörsi  kőfaragó mester vöröskőből faragott Alsóörs címerét. Ezt követően minden érdeklődő megnézhette az új létesítményt.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!