Alakuló ülést tartottak Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2014. 10. 27. 20:30

2014. október 27-én, hétfőn este tartották a Balaton-parti településen az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülését.

A napirendi pontoknak megfelelően Lehner Mária, a Helyi Választási bizottság elnöke ismertette az október 12-i eredményeket. A település polgárai 585 érvényes szavazatot adtak le Hebling Zsoltra, aki így a harmadik ciklusát kezdheti meg. A képviselő testületbe 6 fő kerülhetett: dr. Bardóczi Miklós, dr. Bókáné Katona Tímea, Ferenczy Gábor, Gaál Dezső László, Szalai Emese és Tóth Zoltán Imre.

A képviselői és a polgármesteri eskütételt követően Hebling Zsolt, mielőtt rátérnék a program ismertetésére, kérem, engedjék meg hogy a választásról megosszak önökkel néhány gondolatot.
Első szó a köszöneté.
Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik elmentek szavazni, fontosnak tartottak, hogy véleményt nyilvánítsak arról, hogy a következő 5 esztendőben kik vezessék önkormányzatunkat, kik képviseljék lakosainkat, településünket, kik hozzanak jövőt meghatározó felelős döntéseket.
Megköszönöm a korrekt kampányt is, a képviselőjelöltek szándékait és törekvéseit.
Valamennyi induló komoly programot készített, s bárhogy alakult volna az eredmény, meggyőződésem, hogy mindenki egy felé húzta volna a falu szekerét az előttünk álló években.
A megválasztott képviselők nevében is szeretném hálámmal megköszönni a bizalmat, amely nagy erőt, hitet, lendületet nyújt számunkra.
Főbb célkitűzéseink a jövőben:
- Támogatjuk a rászorulókat, részt veszünk minden programban, amely álláskeresőinket segíti, szociális feladataink ellátásra nagy hangsúlyt fektetünk, s megfelelő pénzügyi hátteret teremtünk ezekre a célokra,
- időseinket megbecsüljük, szociális jellegű ellátásukat biztosítjuk (házi segítségnyújtás, ingyenes ebédkiszállítás, kísérletet teszünk a jelzőkészülékes segélyhívó rendszer bevezetésére),
- családjaink tanévkezdését megkönnyítjük anyagi támogatással, református általános iskolánkba járó valamennyi gyermeknek ingyenes tankönyvet biztosítunk,
- aktív közösségeinket, egyházainkat, egyesületeinket, alapítványainkat a jövőben is támogatni kívánjuk,
- új önkormányzati hivatalt adunk át, cél: lakosaink kiszolgálási körülményeinek javítása,
- birtokba vesszük a vízmű területét, közösség tartalommal töltjük meg,
- sikeres pályázat esetén költségtakarékosságot megcélozva napelemekkel látjuk el az óvodát, iskolát, művelődési házat,
- eredményesen működő strandunkat és kempingünket folyamatosan fejlesztjük,
- a strandi pavilonokat megújítjuk (Strand sétány) a szerződés lejártakor közösen bérlőinkkel,
- a régi kertmozi épületet átépítjük, új funkcióval töltjük meg,
- fogadó teret alakítunk ki a templom parkolónál (Szépkilátó)
- pályázati forrásból – a Somlyó EB jóvoltából – felújítjuk a fakilátót .
Ígérem, hogy a jövőben is felelős, takarékos, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatunk, elképzeléseink lakosaink, közösségeink tevékeny közreműködésével valósulhatnak meg, ehhez kérjük a lakosság további támogatását – zárta gondolatait a polgármester.

A testület elfogadta az új Szervezeti és Működési Szabályzatot, és az ülés során a testület egyöntetű szavazattal Ferenczy Gábort újra alpolgármesterré választotta.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!