Lelkinap a reformáció alkalmából

balaton.vehir.hu 2014. 10. 21. 14:42

Az elmúlt hét szombatján került sor az Alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlás központ őszi lelki napjára.

A csendesnap a reformáció alkalmából a helyi református templomban kezdődött rövid zenés áhítattal, amelyen a szentkirályszabadjai gyülekezet zenekarának tagjai, Szabó András, Szabó György és Négyesi Adrienn szolgáltak. Az istentiszteleten Rásky Miklós lelkipásztor hirdette Isten igéjét a gyermekek és nevelők számára a tenger lecsendesítésének története alapján, kiemelve a folyamatos megújulás fontosságát.

Az iskolai programot az intézmény vallástanár-hitoktatója, Ráskyné Bán Éva szervezte, hittel, szakmai tapasztalattal megvalósítva, hogy alsó és felső tagozatos gyerekek játékos formában ismerkedhettek a reformáció bibliai tanításával.

Az alsó tagozatos református gyerekek Mózes történetét, míg a katolikusok a templom belső berendezését dolgozták fel makettek formájában. A felső tagozatban a református diákok a református egyház alapelveivel, míg a katolikusok a miserenddel és templom belső berendezésével foglalkoztak. Az erkölcstant tanuló diákok a reformáció történetét dolgozták fel.

 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!