Versdal Alsóörsön

balaton.vehir.hu 2014. 04. 11. 20:43

A költészet napján idén is hatalmas siker volt Dávid Roland musical énekes megzenésített versek előadása pénteken délután az alsóörsi művelődési házban.

Hazánkban József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. „Költő vagyok -mit érdekelne engem a költészet maga?” – kezdte ars poetica Német Andornak című versét József Attila, aki nem tudhatta, hogy születésének napja egykoron a költészet napjává s egyben a magyar irodalom ünnepévé válik majd, amely jelenleg már több mint fél évszázados hagyományra tekint vissza – mondta Horváth Katalin a kulturális intézmény könyvtárosa.

Horváth katalin

Kiemelte, hogy sokan nem is tudják, hogy nem csak József Attila született ezen a napon, hanem Márai Sándor, aki csupán öt évvel volt idősebb a költőnél.
Jó ok a mai nap arra is, hogy pár percre lelassítsunk, megálljunk és elgondolkozzunk. Azokról a dolgokról, amiket a költők már évszázadok óta próbálnak megfejteni: szeretet, gyűlölet, Isten, világ, haza, háború. Nekünk se fog sikerülni, ebben biztos vagyok, de a versek sokat segíthetnek. A magyar költészet szinte kiapadhatatlan forrás mindazok számára, akik szeretnék megismerni nyelvünket, kultúránkat és történelmünket, de ne feledkezzünk meg a kiváló kortárs költőkről sem – zárta gondolatait Horváth Katalin

Dávid Roland

Majd Dávid Roland musical énekes lépett a színpadra, aki versdal-akusztikus gitár estjét stílusosan a Szabadság, szerelem című megzenésített vers előadásával nyitotta meg. Az est során többek között felcsendült József Attila Tiszta szívvel és Kertész leszek című dallamai.
A szép számban megjelent közönség az idei évben is vastapssal méltatta az előadást.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!