Balaton: Alsóörsön dübörög a Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál (Képgalériával)

balaton.vehir.hu 2013. 08. 16. 23:11

Látványos felvonulással vette kezdetét a közel két évtizede életre hívott sikeres kulturális programfolyam a Balaton-parti településen.

Este hét órakor a Kocsmától indult a menet, a hagyományos toborzással, a dimbes-dombos háttértájjal, a Sirály-parkig, a Balaton partig. Aki még sosem vett részt ezen a felvonuláson az egyszer tegye meg, mert egy életre szóló élményben lesz része. Leereszkedve a domboldal lankáiról végig a Balatont láthatjuk szemünk előtt. Pénteken, hagyományosan a balatonfüredi fúvósok, mazsorettek, lovasok vezették a népes társaságot.
Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében elismerősen nyilatkozott a település lakosainak a belülről jövő vendégszeretetért, amellyel az Alsóörsre érkezőket fogadják, immár közel két évtizede a település legnagyobb rendezvénysorozatán. Külön köszöntötte a Kalász (Felvidék) testvértelepülés delegációját, egyúttal jelezte, hogy az erdélyországi Málnás községből szombaton érkeznek a meghívottak.

Képgaléria: ITT

Dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan inkább változtassák meg a fesztivál elnevezését: Nyár Közepe fesztiválra, hiszen csak most kezdődik a nyár a Balatonnál, csak most kezd izzani az országos rendezvénysorozat a Balatonnál, a Nagyon Balaton programsorozat, amiben Alsóörs országos „ingyen reklámhoz jutott”, a településen fellépő, egész napos programsort felvonultató LGT zenekar plakátján – fogalmazott az államtitkár.
A pénteki nyitó, napon Dervalics Róbert: Louis Amstrong Show-ja kápráztatta el a nézőket a zsúfolásig megtelt parkban. Meglepetés vendégként a színpadra lépett Benkó Sándor Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas a Benkó Dixieland Band alapítója. Az óriási siker nem maradt el a másfél órás koncertet követően.
A nyári éjszakán több százan korzóztak a mólón, és a fesztivál alkalmából felállított, helyi kézműves borokat, és egyéb portékákat kínáló standok előtt. A település vezetői a késői órában, a strandon az esti balatoni háttérrel látták vendégségben a meghívottakat, ahol Ferenczy Gábor alpolgármester pezsgős köszöntőjében külön köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a település fejlődésében segítettek. Külön kihangsúlyozta, hogy az est vendéglátását a helyi óvoda munkatársai végezték, a finomabbnál-finomabb ételek és hidegtálat elkészítésében.
Miért is menjünk Alsóörsre?
Azért, mert tombol a nyár, a programok kiválóak, igaz, szabad szállást már alig találni, és szombaton kezdődik a szintén hagyományos nemzetközi kőfaragó verseny a Balaton mellett a parti sétányon, és azért is, mert Alsóörs vár, marasztal, visszavár!

További programok:

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!