Hells Angels motoros világtalálkozó a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2013. 05. 17. 14:50

A találkozóról Farsang Imre a HAMC Hungary vezetője nyilatkozott hírportálunknak a szerdai sajtótájékoztatón.

A hír már hetekkel korábban felröppent, hogy május 30-a és június 2-a között Alsóörsön rendezik meg a zártkörű motoros világtalálkozót, amit a hatóságok jelentős erőkkel fognak biztosítani.
-Hogyan került a találkozó az alsóörsi Európa Kempingbe és miért zártkörű a találkozó?

Farsang Imre

-Mivel a Hells Angels MC-t 1948-ban alapították, idén ünnepeljük a 65. születésnapot, a Hells Angels MC Hungary pedig pontosan öt évvel ezelőtt jött létre. A találkozót minden évben megtartjuk csak más és más országban, az idei jubileumok és a csodálatos balatoni környezet miatt mi szervezhetjük meg a találkozót és nem utolsó sorban megfelelő mennyiségű és minőségi szállások vannak Almáditól Balatonfüredig. Azért zártkörű, mert ez egy „családias” rendezvény lesz annak ellenére, hogy közel 30 országból 1500 részt vevőt várunk ide, és ahol első sorban a családtagok, régi jó barátok találkoznak, érzik jól magukat. „Senki sincs kizárva, csak mi vagyunk meghívva”.

-Finoman fogalmazva is az emberek többsége fura ellenérzéssel fogadja a Pokol Angyalait. Miért alakulhatott ki ez a vélemény, lehet-e beszélni, kell-e ellenérzések nélkül beszélni az angyalokról?
-Szerintem a ’60-as, 70-es és 80-as évek környékén lezáródott az úgynevezett hippi korszak, véget értek a nagy lázadások, a polgár és társadalompukkasztások kora, ami természetesen azzal is járt, hogy előfordultak túlkapások. Mára ugyanolyan motoros klub vagyunk, mint bármely másik, saját zárt világunkkal, nemzetközileg bejegyzett embléma alatt motorozunk az egész világon. Azt is jól tudom, hogy a sajtó csak arra vár, hogy „véres húst keressenek a szánkban”, legkisebb „balhéra”, éppen ezért elemi érdekünk, hogy a három napos találkozó alatt semmilyen probléma ne legyen, sem kerítésen belül és azon kívül se. Azért azt hadd említsem meg, hogy 2009-ben a Hells Angels MC tíz millió forintot gyűjtött össze és adott át a karcagi kórház gyermekosztályának, hát ennyire vagyunk mi „vadak”. Mivel éppen ma, szerdán tartottuk a helyszínbejárást az országos és megyei rendőri vezetőkkel, szakemberekkel, minden kérdésben sikerült megállapodnunk. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy, mint szervezők mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen probléma ne legyen a három napos rendezvény ideje alatt.
-A „zártság” ellenére milyen programokkal várják a motorosokat?
-Kisebb koncerteken kívül lesz még hagyományőrző lovasbemutató 1848-tól szeretnénk megismertetni az idelátogatókat a magyar történelemmel.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!