Verskoncert a Balatonnál

balaton.vehir.hu 2013. 04. 12. 20:00

Pénteken este hatalmas sikert aratott Dávid Roland musical énekes verskoncertje Alsóörsön.

Az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében tartották a magyar költészet napi rendhagyó rendezvényt. Elsőként József Attila: Tiszta szívvel című versének megzenésített dallami csendültek fel. Az énekes elmondta, hogy a saját átiratban megzenésített verseket, egy képzeletbeli  fonálra fűzte fel úgy, hogy azok érzelmileg összetertoznak.

 

Az est során hallhattuk Bereményi Géza-Cseh Tamás klasszikusait: Budapest és Munkásszálló című versdalokat, de nem hiányozhatott Bródi János Sárga rózsa és az Első villamos sem, amit a Fonográf együttes vitt sikerre a hetvenes évek közepén. A repertoárból nem hiányozhatott az István király rockopere egyik legnépszeűbb dala az Oly távol vagy tőlem vagy a hetvenes évek egyik nagy slágere, József Attila: Kertész leszek című dala, amelyet Koncz Zsuzsa hangja tett hallhatatlanná.

 

Képgaléria: ITT

Egy akusztikus gitár, Dávid Roland sajátos, egyéni hangja és a műértő közönség együtt énekelte az ismert dallamokat, a publikum az előadást hatalmas vastapssal jutalmazta. Alsóörs mindenképpen méltón emlékezett meg a halhatatlan költőről József Attiláról úgy, hogy a kortárs költők, szövegírók munkáját is méltó módon méltatták a Balaton-parti teleülésen.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!