Aktuális

Alsóörs Alsóörs: Polgármesteri utasítás 5. Hebling Zsolt Alsóörs Község polgármestereként a Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében 2020. április 10. napjától a következő intézkedéseket rendelem el településünkön V. számú aktualizált utasítás: Alsóörs Zajló beruházások Alsóörsön Ez a tavasz nem olyan, mint a többi, sajnos a koronavírus-járvány elleni védekezés mindent felülír. Alsóörsön is ez a legfontosabb most. De az élet nem állt le, a folyamatban lévő beruházások zajlanak, több helyen is építkeznek. A település működtetése és fejlesztése jelen pillanatban is folyik. Alsóörs Balatoni pontytelepítés Ma két helyszínen összesen 12 704 kg háromnyaras pontyot telepítettünk a Balatonba - Tájékoztat honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Alsóörs Alsóörs - Hétvégi tapasztalatok és kérés A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet bevezetése hétvégéjén szinte teljesen kihalt a Balaton- part, azonban a mostani hétvégén élénkebb forgalmat lehetett tapasztalni - írja Hebling Zsolt polgármester a közösségi oldalon. Alsóörs Alsóörs: a polgármester egy napja Hebling Zsolt, a népszerű Balaton-parti település polgármestere válaszolt hírportálunk kérdéseire. Alsóörs Alsóörs: polgármesteri utasítás 4. Hebling Zsolt Alsóörs Község polgármestereként a Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében 2020. március 28. napjától a következő intézkedéseket rendelem el településünkön IV. számú aktualizált utasítás: Alsóörs Alsóörs: Polgármesteri intézkedések - helyzetjelentés 03.20 Helyzetjelentés. Röviden tájékoztatjuk tisztelt lakosainkat a járványügyi helyzetben, a helyi Operatív Törzs által hozott, településünket érintő intézkedésekről, 2020.03.20. Alsóörs Koronavírus – Lehet-e egyáltalán prognosztizálni az idei balatoni szezont? 2020. március 17. kedd – A járvány várható idegenforgalmi hatásairól kérdeztük Pataki Júliát a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület menedzserét. A Magyar Turisztikai Ügynökség nyilvánosságra hozta a 2020. március 10-ig lemondott szállodai foglalásokat, amelyek első sorban Budapestet és a külföldi vendégéjszakákat érinti. Főleg a kínaiak, németek és sorolhatnánk még a többi ország turistáinak szálláslemondását, finoman fogalmazva is a helyzet siralmas. De mi a helyzet itt a Balatonnál? Alsóörs Alsóörs: 2. számú polgármesteri utasítás Alsóörs Község polgármestereként a Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében 2020. március 18. napjától a következő intézkedéseket rendelem el településünkön: Alsóörs Alsóörs: március 15-i koszorúzás Alsóörs, 2020. március 15. vasárnap - Koszorúzás az 1848-as emlékműnél Alsóörsön. Zórád Ferenc fényképes tudósítása.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.