Aktuális

Alsóörs Szépkorúak karácsonya Alsóörsön Pénteken este mintegy kétszáz nyugdíjast láttak vendégül az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében. Alsóörs Alsóörs vár, marasztal, visszavár – jelentős fejlesztések, sokrétű rendezvények Jelentős beruházások, színvonalas rendezvények, jó kapcsolat ápolás a helyi civilszervezetekkel és a környező települések önkormányzataival. Mindezek jellemezték Alsóörsöt idén. Alsóörs Egyre jobbak a kilátásai Alsóörsnek A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával újabb jelentős beruházás valósul meg a közeljövőben a településen. Hebling Zsolt polgármester örömmel újságolja mindezt hírportálunknak. Alsóörs Lélekemelő zongorakoncert Advent második vasárnapján Teleki Gergő zongoraművész adott koncertet Alsóörsön az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében. Alsóörs Ha Mikulás, akkor futás Alsóörsön! Ha a rekordot nem is érte el az indulók száma a VI. alsóörsi Mikulás futáson, de szép létszámmal rajtoltak el a futók idén is. Alsóörs Alsóörsre varázsolták a Mikulást Az Eötvös Károly Művelődési ház nagyterme zsúfolásig megtelt gyermekekkel, hogy közösen várják a nagyszakállút. A gyermekek segítségére Kiss Balázs bűvész sietett, hogy együtt varázsolhassák Alsóörsre a Mikulást. Alsóörs VI. Mikulásfutás Alsóörsön Elő a Mikulás cipőket és a piros sapkát, majd Mikulásfutásra fel! Alsóörs Kultúrkarácsony Alsóörsön Az Eötvös Károly Művelődési ház előterét az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda --Utánpótlás Központ tanulóinak az ünnephez kapcsolódó rajzai fogadták a vendégeket. Alsóörs Alsóörs: A Tündér Ujjak Klub kiállításáról Negyedik alkalommal adtak számot az alsóörsi Tündér Ujjak Klub tagjai éves tevékenységükről az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében megrendezett kiállításukon. Alsóörs Alsóörsről nem csak alsóörsieknek Albrecht Sándor újságíró, helytörténész volt a meghívott előadó az Alsóörsi Sirály Nyugdíjas Közhasznú Egyesület félévzáró rendezvényén. Az esemény sikeréhez jó barátja, Zórád Ferenc fotós is hozzájárult, természetesen a maga módján. Amit ezen a délutánon a két alsóörsi Örökség-díjas lokálpatrióta közkinccsé tett, tovább öregbíti Alsóörs jó hírét.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.