Aktuális

Alsóörs Alsóörsön az államalapítás ünnepén testvérvárosi szerződést kötöttek Augusztus 20-án este ünnepélyes keretek között kötött Alsóörs és az erdélyi Málnás. A települések között 27 éve tart a gyümölcsöző kapcsolat. Alsóörs Árveréssel zárult a XVI. kőszimpózium Alsóörsön Szombaton délután árveréssel zárult a nemzetközi tábor a Balaton partján a csodálatos ősfás Sirály parkban. Alsóörs Szoboravatás Alsóörsön A 2017. évi Harley-Davidson Open Road Fest-en a STIHL egy életnagyságú Fat Boyt készíttetett, melyet még a fesztiválon szimbolikusan átadott Alsóörsnek s amelyet szombaton délelőtt avattak fel a Balaton-parti településen. Alsóörs Szoboravatás Alsóörsön - Végleges helyére kerül a Fat Boy A szervezők szeretettel meghívják az érdeklődőket az augusztus 19-én 11.00 órakor megrendezésre kerülő szoboravató ünnepségre. Alsóörs Ütősen indult Alsóörsön a fesztivál Szombaton este látványos felvonulással vette kezdetét a Balaton-parti település legnagyobb, 10 napos rendezvénysorozata. Alsóörs Alsóörsön folytatódott a nyáresti hangversenysorozat Remekművekkel folytatódott az alsóörsi református templom nyáresti hangversenysorozata. Alsóörs Alsóörsön Szívvel, ecsettel... Szombaton este nyílt tárlat az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból a Török-házban. a kiállítást Balla Emőke újságíró nyitotta meg, közreműködött Kovács Gémes Júlianna és Társulata. Nagy Veronika fényképes tudósítása. Alsóörs A Balatonból nézték a cápát! Mintegy 80 néző gyűlt össze a Pelso kemping strandján kijelölt nézőtéren a rendhagyó vetítésre csütörtökön éjjel, magyar és külföldi vendégek minden korosztályból jelen voltak. A rendezvényt az Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kollégája felügyelte - tájékoztatta hírportálunkat Zakar Zelinda ötletgazda. Alsóörs Alsóörsön Nyárbúcsúztató Fesztivál 2017. Nyárbúcsúztató - Vendégmarasztaló Fesztivál 2007. Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja Önt, kedves családját és barátait a nyárbúcsúztató programjaira! Alsóörs Nyári tábor, avagy az alsóörsi művésztelep a Török-házban Kétszer öt napig tartott a Budapesten működő Manzart rajziskola és művészeti műhely kihelyezett nyári tábora Alsóörsön, a Török-házban. A szervezők szándéka megvalósult: a kurzusokon résztvevő gyerekek ízelítőt kaptak a festés - rajzolás alapvető tudnivalóból, mindezt az ország egyik legszebb és legkülönlegesebb helyszínén, ahol jól érezték magukat.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.