Aktuális

Alsóörs Hétvégi programkavalkád Alsóörsön Gitár, pánsíp-szaxofon koncert, indul a Jazz móló a Swing-Swing együttessel, szombaton kiköt a Jókai hajó, kezdetét veszi a hagyományos, immár a XVIII. Jókai-Endrődi bableves muri, vasárnap a református templomban elsőként a Berkes Kálmán vezette Tokyo-Budapest Ensemble műsorát hallhatjuk. Alsóörs "Bolygó" 2017. Az idei vitorlás versenyszezon változékony időjárással, sokszor túl sok, néha túl kevés széllel kezdődött. Alsóörs Everness Fesztivál 2017. Idén új helyszínen, az alsóörsi Pelso Campingben rendezik meg a Balaton legtudatosabb spirituális életmódfesztiválját, az Evernesst. Alsóörs Ughy István festőművész kiállítása Alsóörsön A neves festőművész alkotásaiból nyílt tárlat szombaton este az alsóörsi Törökházban. A kiállítást dr. László Péter művészettörténész-egyiptológus nyitotta meg. Alsóörs A Pannon Várszínház nyári programjai Sűrü programokkal készül az idén is a nyárra a Pannon Várszínház. Mind Vándorfi László igazgató sajtótájékoztatóján elmondta, a hagyományos helyszíneken 46 előadás szerepel a színház nyári repertoárján. A Hangvillában tartott, csütörtöki sajtótájékoztatón jelen volt Hebling Zsolt Alsóőrs polgármestere is, hiszen hét éve szoros együttműködés fűzi össze a települést és a színházat, a strand és az Amfiteátrum állandó, népszerű helyszíne az előadásoknak. Alsóörs Ez volt az idei Harley... Ha június, akkor alsóörsi Harley-Davidson fesztivál -sokak programja világszerte ez az izgalmas balatoni hét. Alsóörs Alsóörs neve végleg összeforr az elemi erővel A Harley-Davidson Open Road Fest szombati napján a STIHL bebizonyította, mire is képes legendás láncfűrésze. Egy életnagyságú Fat Boyt faragtak ki, a szobrot pedig Alsóörsnek ajánlották fel, így a város neve már két ikonikus márkával, a Harley-Davidsonnal és a STIHL-lel is összeforrt. Alsóörs Nemzeti Regatta 2017 - Alsóörs vitorlázói Siófokról elhozták az aranyérmet! A Nemzeti Regatta 2017 - Immár második alkalommal adott otthont a kétnapos rendezvénynek és vitorlásversenynek Siófok, ahol 38 település mutatkozott be és vett részt a versenyen. Fotó: Kovács Endre Alsóörs Woodstock szelleme támadt fel az Open Road Festen! Szellem a palackból, feltámadás, extázis – az Open Road Fest teljes gőzerőre kapcsolt, a fesztivál első napján olyan rockzenei koktéllal öntötték nyakon a fesztiválozókat, amit sosem felednek. A Ten Years After a 70-es évekbe repített, vissza a gyökerekhez, vissza a tiszta rockzenéhez, a 66-os úton száguldottunk motoron és a zene hullámhosszán. Alsóörs A Balatont látom és a Balaton is lát engem Gáspár Sándor Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész. Számtalan színházi és film szerepéről ismerheti a nagyközönség. Azt talán kevesebben tudják, hogy a Balaton szerelmese, azon belül is Alsóörs különleges helyet foglal el életében. Erről, a színészetről, a kezdetekről és a családról beszélgettünk vele.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.