Aktuális

Alsóörs 20 éves az alsóörsi Sirály Nyugdíjas Közhasznú Egyesület Alsóörs, 2019. február 20., szerda – Jubileumi ünnepség keretében emlékeztek meg az egyesület 20. születésnapjáról az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében. Alsóörs Egy újabb nap a biztonságért Társszervek együttműködésével szervezett programot Alsóörsön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. Alsóörs 100 év az Open Road Fest színpadán Évszázadnyi minőségi zene és önfeledt életigenlés - erre készülhetünk a Harley-Davidson Open Road Festen. A szülinapi bulisorozatnak is beillő alkalom ugyanis összesen 100 év ünnepe lesz, hiszen a 20 éves fesztivál színpadán egymást váltják majd 10, 30 és 40 éves jubileumot ünneplő zenekarok. Alsóörs Alsóörs: Kézilabda edzőtáborok - 2019. Az alsóörsi Kézilabda-utánpótlásközpont ebben az évben is a megrendezi a tehetségkutató edzőtáborait. Részt vehetnek a már kézilabda múlttal rendelkezők, vagy azok is, akik most szeretnének megismerkedni ennek a gyönyörű játéknak az alapjaival. Alsóörs XX. Alsóörsi Sportbál 2019. – Díjazták a legjobb sportolókat Alsóörs, 2019. február 08., péntek – A sportcsarnokban tartották a település hagyományos sportbálját, ahol a település legjobb sportolóit díjazták. Alsóörs Alsóörsi fejlesztések 2019. A 2019-es év egyik legfontosabb célja Alsóörsön továbbra is a közösségfejlesztés, céljaink megvalósulása érdekében több száz millió forintos fejlesztéseket tervezünk idénre – hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester. Alsóörs Varázserdő alapkőletétel Alsóörsön Alsóörs, 2019. január 28., hétfő – Ünnepélyes keretek között helyezték el a „Varázserdő-varázserő” TOP-os pályázat alapkövét az Amfiteátrum területén. Alsóörs A magyar kultúra napja Alsóörsön Alsóörs, 2019. január 24., péntek – Színházi előadás, átadták az „Örökség” díjat is az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében. Alsóörs Rekordszámú nevezés az alsóörsi íjász bajnokságon – jól szerepeltek a Veszprém megyei versenyzők Harmadik alkalommal rendezték meg a település sportcsarnokában az országos teremíjász-bajnokságot, mely egyben a minősítési szintek megszerzésére, az íjászat népszerűsítésére és felkészülésére is szolgált. Alsóörs Közel egymilliárd forintos beruházások valósulnak meg idén Alsóörsön Több száz millió forintos fejlesztések valósulnak meg idén a településen. Ugyanakkor szeretnék Alsóörs arculatát, a falusiasjelleget továbbra is megtartani, amellett,hogy a turizmus a húzóágazat – hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester, aki szerint az egyik legfontosabb cél továbbra is a közösségfejlesztés.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.