Aktuális

Alsóörs Föld napi faültetés Alsóörsön, India nagykövetével Alsóörs, 2018. április 22., vasárnap – 23 mandulafa ültetésére került sor a Balaton-parti település központjában, az Everness Fesztivál kezdeményezésére, az Alsóörsi Önkormányzattal együttműködve, amelyen részt vett Rahul Chhabra az Indiai Nagykövetség nagykövete is. Alsóörs Riviéra TúraWeekend: 4 nap, 4 túra, sok élmény! KIHÍVÁS! Gyertek és túrázzátok át velünk a május 1-i hosszú hétvégét! Hozzátok magatokkal barátaitokat, gyermekeiteket, szüleiteket, testvéreiteket vagy kis kedvenceiteket! A távoknál gondoltunk kicsikre és nagyokra egyaránt. Alsóörs Júniusban rendezik meg az Everness Fesztivált Alsóörsön Magyarországi és külföldi spirituális előadókkal, változatos zenei programokkal és számos sportolási, mozgási lehetőséggel várja vendégeit az Everness Fesztivál június 20. és 25. között Alsóörsön - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Alsóörs A magyar költészet napja alkalmából - "Itt laksz legbelül" 2018. április 14., szombat - Szombaton este Gubás Gabriella nagy sikerű verses előadói estjét hallhatták az érdeklődők az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében. A mediterrán hangulatról az Éjszakai Nesz zenekar gondoskodott. Alsóörs Kézilabda Diákolimpia Országos Döntő A Magyar Diáksport Szövetség megbízása alapján, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Kézilabda B kategória V-VI. korcsoportos Diákolimpia Országos Döntője. Alsóörs Húsvéti sokadalom Alsóörsön Nagyszombaton a változékony időjárás ellenére sokan keresték fel a Balaton-parti település központjában a Merse parkot. Alsóörs OPEN ROAD FEST – Teljes a line-up, itt a részletes zenei program Magyarország legnagyobb zenei és motoros fesztiválja sem sokat tétlenkedik, 20 új névvel rukkolt elő, így most már a teljes zenei programcsomagból csemegézhetünk. Ráadásként a kedvezményes napijegyek értékesítése is elstartolt, így már a húsvéti ajándékötletekhez is kaptunk egy jó tippet. Alsóörs Balaton Riviéra: Húsvéti nyuladalom és tojáskereső A Balaton Riviéra szinte mindegyik településén szerveznek húsvéti programot a hosszú hétvégére. Alsóörsön már hagyományosan a Merse-parkban tartanak tojáskeresést, Csopakon a Csákány-hegyre viszik fel kirándulni a családokat. Alsóörs Divatbemutató Alsóörsön Szombaton este mutatta be a Dubapp Varroda: Tavaszi Varázslat című kollekcióját az Eötvös Károly Művelődési Ház színháztermében. Videóval frissítve! Alsóörs Alsóörsi Kultúr-kocsma A Balaton-parti településen fogalom a több, mint száz éves kocsma, amely feledhetetlen irodalmi rendezvényeknek adott és ad otthont. Csütörtökön este Szoboszlay Sándor Színművészre emlékeztek.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.