Aktuális

Alsóörs Felborult egy katamarán Alsóörs előtt A balatonfüredi vízirendőrök 2017. szeptember 23-án 11 óra 10 perckor az Alsóörs előtti vízterületen járőröztek, amikor észlelték, hogy a parttól több, mint egy kilométerre felborult egy sportvitorlás, amely magatehetetlenül Siófok irányába sodródott. Az egyenruhások a helyszínre siettek, a katamaránt visszaállították, majd vezetőjét a vízi járművel együtt a partra kísérték. Írja a police.hu Alsóörs Alsóörsön fogadták a paloznaki szüreti felvonulókat Szombaton délután érkeztek meg a paloznaki szüretelők népes tábora a Balaton-parti településre. Alsóörs I. Palacsinta Fesztivál Alsóörsön, ki lesz a Palacsintás Király? 100 féle palacsintát kóstolhatsz meg Alsóörsön! Lesz túrós, lekváros és csokis is! Tesztelheted a citromos-mézes-tejfölös, esetleg a szivárványos-pudingos palacsintát is. Ha valami sósra vágysz, akkor is itt a helyed! 100 féle töltelékkel készülnek majd a palacsinták. Alsóörs Rendkívül népszerű a Balatonnál az alsóörsi Horgásznap Szombaton tartották a Balaton-parti településen a ”III. Alsóörsi Horgásznap Halfőző és Horgászverseny” programot a községi strandon. Alsóörs IV. Nyitott Pincék teljesítménytúra a Balatonnál A Balaton Riviéra Egyesület idén ismét megrendezi a nagy sikerű, Nyitott Pincék teljesítménytúrát. A túra helyszíne, a Balatonfüred–Csopaki Borvidék hazánk egyik kiemelkedő borvidéke. Alsóörs Skótdudás és egy Meg nem Értett Zenekar Szeptember második hétvégéjén egy új programsorozat első epizódjával örvendeztette meg a község lakosságát az Eötvös Károly Művelődési Ház. A Nemzetek Estjére elsőként Skócia és Írország „kapott meghívást” Alsóörse. Alsóörs Átadták a felújított és kibővített Napraforgó óvodát és bölcsődét Alsóörsön Csütörtökön délután átadták a Napraforgó óvodát és bölcsődét a Balaton-parti településen. Így már három csoportba járnak a mai naptól az ovisok és bölcsődések. Alsóörs Ismét Alsóörsi Horgásznap és Halfőző verseny Alsóörs polgármestere és a Veszprémvidéki Horgász Egyesület tagjai sajtótájékoztató keretén belül tájékoztatták a sajtó képviselőit kedden a Balaton-parti településen. A hagyományos rendezvényt szeptember 16-án tartják az alsóörsi strandon. Alsóörs A siker íze Alsóörs komoly hagyományokkal rendelkezik a vitorlázás terén, ezért is örülünk annak, hogy a Nemzeti Regatta küzdelmei során is beírta nevét e szép sportág történetébe. Köszönet érte – mondta Hebling Zsolt polgármester azon a hajókiránduláson, amely a győztes csapat jóvoltából a községet illette. Alsóörs Véget értek a Református Zenei Esték Dupla koncerttel búcsúzott az alsóörsi nyártól és hűséges hallgatóságától Kiss-Domonkos Judit csellóművésznő, aki szokásához híven barátait is elhozta a közös muzsikálás élményét közvetítendő.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.