Aktuális

Alsóörs 2 kilátó túra éjjel a Balatonnál 13 és 9 km-es túra a gyönyörű alsóörsi és almádi között fekvő hegyoldalba és az éjjel is izgalmas Malomvölgy patakpartján visz. Alsóörs Több mint 20 ezer palacsinta fogyott, egyre népszerűbb az alsóörsi Palacsinta Fesztivál Alsóörs, 2018. október 7., vasárnap - Egyre népszerűbb az alsóörsi Palacsinta Fesztivál, immár második alkalommal vonzott ezreket a népszerű Balaton-parti településre. Alsóörs Aggodalomra semmi ok, bőven lesz palacsinta Alsóörsön a II. Palacsinta Fesztiválon Alsóörs, 2018. október 04., csütörtök – A tavalyi hibáinkból okulva idén hét helyszínen mintegy ötven fő fogja folyamatosan sütni a palacsintát, a Sirály parkban és a strand területén – nyilatkozta hírportálunknak Zakar Zelinda a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület menedzsere. Alsóörs II. Palacsinta Fesztivál Alsóörsön 2018. október 7. vasárnap 10:00-18:00 - Ami lesz: Balaton ősszel, palacsinta, ügyességi versenyek, egy BŰVÉSZ(show), egy ABBA(solut), egy NAGYBŐGŐ(s), egy ALMA(együttes), néhány helyi kézműves, de legfőképpen palacsintás király és királynő választás. Alsóörs Vidám szüretelők Alsóörsön - Képgalériával Alsóörs, 2018.szeptember 29., szombat – Szombat délután a paloznaki szüretelők népes tábora látogatott Alsóörse, idén kiegészítve a Korondi Fúvószenekarral. Alsóörs Balaton: rekordszámú résztvevővel indult a Nyitott pincék teljesítménytúra Alsóörsről Alsóörs, 2018, szeptember 29., szombat - A kellemes őszi napon mintegy 830 fő vágott neki a borozgatással egybekötött távoknak - tájékoztatta hírportálunkat Zakar Zelinda, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület szervezője. Alsóörs Újratöltjük: Nyitott pincék teljesítménytúra Szeptember 29-én ismét megrendezik a nagy sikerű Nyitott Pincék teljesítménytúrát. Alsóörs 60 éves az alsóörsi Napraforgó óvoda és bölcsőde Alsóörs, 2018. szeptember 24., hétfő – Jubileumi ünnepség keretében emlékeztek meg hétfő délután a hat évtizedes múltú intézményről. Alsóörs II. Alsóörsi Palacsinta Fesztivál A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület idén is megrendezi, immár a II. Alsóörsi Palacsinta Fesztivált. Ha palacsinta, akkor túrós, lekváros, csokis, kakaós, lesz minden, mi szem-szájnak ingere! Játékos vetélkedők, színpadi gyermekműsorok, kézművesvásár egész nap. Alsóörs Később rajtol a Szüreti Regatta - A várható viharos szél miatt Az eredeti menetrend szerint szombaton - szeptember 22-én - 9 órakor rajtolt volna Alsóörsről az idei Szüreti Regatta, ám a verseny rendezője, a Túravitorlás Sportklub (TVSK) a várható viharos időjárás miatt 11 órára halasztotta a rajtot.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.