Aktuális

Alsóörs Balaton: esik a hóóó! Mínuszokkal és kitartó hóeséssel búcsúzik a tél itt a Balaton-parton. Annál érdekesebb lesz a hagyományos téltemetési rituálé hatalmas kiszebábbal, maskarásokkal, népi táncosokkal, zenészekkel szombaton délután Alsóörsön a tó partján - írja Zakar Zelinda a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület menedzsere. Alsóörs Szánkózók Alsóörsön A szombaton este elkezdődött pár centis havazást kihasználva vasárnap délelőtt a népszerű Mese parkban a gyermekek és szülők kihasználták a rövid tél örömeit, hiszen ezek csupán 1-2 órát tartottak, mert most már ismét süt a nap, a hó pedig majdnem teljesen el is olvadt délre.

Alsóörs XVIII. térségi szőlész-borász találkozót tartottak Alsóörsön Immár 18. alkalommal tartották a Balaton-parti településen a rangos találkozót az Eötvös Károly Művelődési Házban. Idén a szigligeti Szent Antal családi pince volt a vendég. Alsóörs Lukács 50, LGT Zenevonat, Leander Kills – kell még több? Az Open Road Fest közönsége idén is hamisítatlan rockkoncerteken engedheti ki a gőzt június 6. és 10. között. Színpadra lép az 50 éves Lukács Laci által vezetett Tankcsapda, az Open Road Fest szűz Leander Kills és a Sons of Anarchy sorozat német betétdalát jegyző The New Roses is. A 2018-as line-up egy igazi zenei csemegével is kiegészül, hiszen a vasparipák közé Zenevonat robog majd be az LGT sztárjaival. Alsóörs XVIII. térségi szőlész-borász találkozó Alsóörsön Tisztelettel meghívjuk Önt a Fábián József emlékére rendezett XVIII. térségi szőlész-borász találkozóra! Alsóörs XIX. Sportbál Alsóörsön Immár 19. alkalommal díjazták pénteken este a Balaton-parti település legjobb sportolóit. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is elkápráztatta fellépésükkel az Acro Dance a nézőket. Alsóörs XIX. Jelmezes sportbál Alsóörsön Jelmezes sportbált szervez az alsóörsi önkormányzat február 9-én a Bugócsiga együttes és az Acro Dance közreműködésével. A hagyományoknak megfelelően az est során immár 19. alkalommal köszönthetik a település legjobb sportolóit a 2017-es évben nyújtott kiemelkedő teljesítményeikért. Alsóörs Itt a farsang, áll a bál! - Alsóörsi iskolások farsangi bálja Az Endrődi Sándor Református Általános Iskola tanulói vették birtokba péntek délután a művelődési házat. Alsóörs Bakony és Balaton Egyesület szakmai fórumok A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület (HACS) pályázati fórumot tart vállalkozások és civil szervezetek számára. A fórum célja: pályázati megvalósítások támogatása. Alsóörs Az ország legjobb íjászai érkeztek Alsóörsre – Teremíjász Országos Bajnokság 2018. A szombaton kezdődött két napos verseny célja: az Országos Bajnoki cím és a minősítési szintek megszerzése, az íjászat népszerűsítése, felkészülés az IFAA EB-re.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.