Aktuális

Alsóörs Alsóörs: 2Kilátó éjszakai teljesítménytúra 13 és 9 km-es túra a gyönyörű alsóörsi és almádi között fekvő hegyoldalba és az éjjel is izgalmas Malomvölgy patak partján visz. A kilátókból a Balaton környékbeli pislákoló utcafények látványa tárul elénk, a patak völgyében az éjszaka hangjai varázsolnak el. Alsóörs Vidékfejlesztők nemzetközi találkozója Észtországban X. LINC konferencia. Több mint egy évtizede, pontosan 2018 óta vesz részt a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület az Európai Unió vidékfejlesztési programjában, a LEADER programban. Alsóörs Balatoni pontytelepítési beszámoló és előrejelzés A mai napon 12 734 kg háromnyaras pontyot telepítettünk a Balatonba. Ezzel együtt idén már 137 571 kg-ot teljesítettünk a 300 000 kg-os éves telepítési kötelezettségünkből - Tájékoztat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos honlapján. Alsóörs Hebling Zsolt: mindent megteszünk, hogy a 21. Open Road Fest Alsóörsön legyen 2019. Alsóörs, október 03., csütörtök - Mint ismeretes szerdán jelentették be a szervezők, hogy a 21. találkozót a jövő év után, 2021-ben rendezik meg. Csak azt nem mondták, hogy milyen helyszínen. Hírportálunk kérdéseire Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere válaszolt. Alsóörs A 21. Open Road Fest 2021-ben landol A fesztivál, mely egy kis baráti összejövetelből lett nemzetközileg is jegyzett, több tízezreket megmozgató kultikus rendezvény, a Harley-Davidson Open Road Fest jövőre egy év szünetet tart, hogy 2021-ben egy teljesen megújult formában mutatkozhasson be. Alsóörs Alsóörs: Szüreti Regatta 2019. A Szüreti Regatta, ahogy egy résztvevő látta. Alsóörs Paloznaki szüretelők Alsóörsön Alsóörs, 2019. szeptember 28., szombat - Szombaton délután Alsóörsre érkeztek a paloznaki szüretelők. Alsóörs Autómentes Nap 2019. - Alsóörs Alsóörs ismét csatlakozott az Európai Mobilitás Hét, Autómentes Nap felhívásához, s ennek keretében az általános iskolások kerékpártúrán vettek részt. Alsóörs Paloznaki szüretelők fogadása Alsóörsön Az idei évben szeptember 28-án (szombaton) 15.30 órakor várják a szüretelőket a Sportcsarnoknál. A rendezvényt minden évben több százan keresik fel. Alsóörs Berecz Zsombor az előolimpia után a magyar bajnokságot is megnyerte Vasárnap három futammal végződött a finn dinghy magyar bajnokság, a világbajnok Berecz Zsombor ezt a versenyt is behúzta, amelyik futamon elindult, meg is nyerte, mégsem volt olyan sima, mint tavaly.

Alsóörsről

Alsóörs Balatonalmáditól Badacsonyig terül el Balaton északi részén az a szemgyönyörködtető, lelket emelő partszakasz, amit "Balatoni Riviérának" nevezünk.

Mediterrán klíma, fénygazdag tavaszi, nyári, őszi napok, szőlőt érlelő lankák, gyümölcsöskertek, partokra néző dombhátak, íme, ezek vidékünk jellemzői. Pannon derű, történelmi hangulat lengi be a tájat.Fejlett mezőgazdaság, gazdag fürdőkultúra formálta mai képére a vidéket. Fő csábító ereje a mindinkább kiteljesedő idegenforgalom. Tovább...

Polgármesteri hivatal
Ady E. u. 7.
Tel: 447-192
e-mail: hivatalalsoors01@t-online.hu

Orvosi rendelő
Óvoda u.
Tel: 575-067
Mobil: (30)9461-361

Óvoda
Óvoda u. 1.
Tel: 447-086

Iskola
Endrődi S. u. 22.
Tel: 447-167

Művelődési ház
Endrődi S. u.
Tel: 447-195

Gyógyszertár
Faluközpont
Tel: 447-004

Rendőrség
Faluközpont
Tel: 107

Posta
Endrődi S. u. 44
Tel: 447-000

Parkolási lehetőség
A strand előtti parkoló kb 500 autósnak és 100 kerékpárosnak nyújt lehetőséget az ingyenes parkolásra.

  www.alsoors.hu és a  www.balaton.vehir.hu hírportál hivatalos Facebook oldalán!

 

Ajánlat Mendelssohn Kamarazenekar ünnepi koncertje Alsóörsön Alsóörs Község Önkormányzata szeretettel hívja és várja 2014. december 14-én, vasárnap 17.00 órakor az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házba. Ajánlat Uszodai nyitva tartás 2014. október 18-án - munkanap átcsoportosítás miatt - az uszoda hétköznapi nyitva tartás szerint: reggel 5.30-tól 7.00 óráig, este 19.00 órától 21.30 tart nyitva. Ajánlat Nonprofitosították a hulladékgazdálkodást A törvényi szabályozáshoz igazodva nonprofit kft-be szervezték át a VKSZ Zrt hulladékgazdálkodási ágazatát. Ajánlat Minőségi javulás a szelektív gyűjtés területén Összesen 70 szelektív hulladékgyűjtő sziget újul meg Veszprémben. Ajánlat Ügyfélkapuval is befizethető a pótdíj Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére az ügyfélkapu fül alatti következő címen: www.ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem. Ajánlat Pénteken kezdődnek az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok Pénteken veszi kezdetét és vasárnapig tart az I. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok zenei, gasztronómiai és szórakoztató programsorozata a Veszprémvölgyben.