Rendhagyó formában tartják meg az idei Gardáliát Tihanyban

balaton.vehir.hu 2020. 11. 05. 13:46

A Coronavírus-járvány és a november 4. óta érvényben lévő szigorítások miatt Tihanyban az idén szűkített tartalommal rendezik meg a hagyományos Gardáliát. A balatoni halászok és a balatoni hal ünnepe az őszi szezon évadzáró rendezvénye, melynek lényege tisztelgés a település halászmúltja előtt. Az idén a közterületi rendezvények tilalma, illetve korlátozása miatt elmaradnak, illetve az on-line térbe kerülnek át az ünnepség főbb eseményei.

 A Garda szobor és a Balaton megkoszorúzását közönség nélkül, de élő közvetítés mellett tartják meg, amelyet Tihany Hivatalos Oldala Facebook felületén lehet követni. A településre látogatók a Főtéren filmválogatást láthatnak az elmúlt húsz év Garda fesztiváljainak legérdekesebb eseményeiről, koncertekről, bálokról.  Filmeket vetítenek Tihanyról, hangulatképeket tájairól, lakóiról, épületeiről. A gyerekeket halas témájú színező fal és elvihető tihanyi mese várja. A helyi vendéglátósok és szolgáltatók egész hétvégén különleges menüajánlatokkal és programokkal várják a vendégeket.

Nem marad el a halászlé főzőverseny sem: filmre veszi a szűk körű csapatok „versenydarabjának” elkészültét, a teljesítmény elbírálását és az eredményhirdetést pedig már élő adásban követhetik Tihany Hivatalos Oldala Facebook felületén.
A tihanyi önkormányzat felhívja a vendégek figyelmét az óvintézkedések betartására. Ez mind a helyi lakosok, mind pedig a látogatók elemi érdeke és közös felelőssége. Tihany kéri, hogy a közterületeken is kövessék a távolságtartás szabályait, és viseljenek maszkot! Ne feledjék: Tihany vár, de vigyázz rá!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!