XIX. Gardália Napok Tihanyban

balaton.vehir.hu 2020. 10. 13. 22:56

Közeledik a november, csendesedik a Balaton part, gyönyörű arcát mutatja ilyenkor Tihany környéke. Egyre hidegebb a tó vize, fürödni már nem jó benne, de egy-egy nagy séta, egy kirándulás még mindig kellemes program a félszigeten.

 Ez a november csendesebb lesz a megszokottnál, hiszen a település egyik legnagyobb rendezvénye, a Garda Fesztivál- közel húsz év után- a hagyományostól eltérő módon kerül megrendezésre. Ez az év mindenben más, mint a korábbiak, és a rendezvény is ehhez igazodik, de valamilyen módon idén is szeretnénk emléket állítani a balatoni halászatnak, a Tihanyban kemény munkát végző halászoknak, mindezt úgy, hogy legfontosabb szempont az egészség védelme. Ezért azok a programok, mely nagyobb tömegeket vonzanak, a kirakodóvásár, a nagyobb zenés rendezvények nem kerülnek megrendezésre, nem lesz látványsütés sem.

Fotó: balaton.vehir.hu/Archív

De aki eljön Tihanyba november 13. és 15. között, az - bár gardát nem kóstolhat - nem marad halgasztronómiai élmény nélkül. A helyi éttermek színes kínálattal és erre az alkalomra megalkotott menüsorokkal várják Önöket. Zenés programokban sem lesz hiány, a falu több pontján lesznek kisebb koncertek, többféle műfajban. Ismét lesznek túrák, és a családok, gyerekek sem maradnak programok nélkül.

Új formát ölt a népszerű halászlé főzőverseny: ebben az évben az éttermek és a családok, baráti társaságok külön kategóriában indulhatnak. Mindenki a saját portáján főz, és a rendezvény fénypontjaként kiderül, ki nyeri el a „Tihany legjobb halászleve 2020” fődíjat.

Tihany tehát változatlan szeretettel és lelkesedéssel várja vendégeit ebben az évben is a Gardáliára, reméljük, hogy ebben az új programkínálatban is megtalálja mindenki a kedvére valót! És továbbra se feledjük: Tihany vár, de vigyázz rá! 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!