Tihany: polgármesteri felhívás

balaton.vehir.hu 2020. 03. 16. 15:51

Tihany Község polgármestereként a Kormány által elrendelt rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel, illetve a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a következő intézkedéseket rendelem el településünkön:

 1. A Polgármesteri Hivatal

Ügyeiket az alábbi módon és formában intézhetik:

Telefonon: +36 87 538 030

Emailben: onkormanyzat@tihany.hujegyzo@tihany.hu ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS FORMÁJÁBAN!

A korábbi ügyintézésből ismert elérhetőségek egyelőre még használhatóak, de ennek tényét az ügyintézői állomány alakulása természetesen folyamatosan befolyásolja.

A lehetőségeink szerint mindent megteszünk a gördülékeny ügyintézés érdekében, de kérjük mindenki megértését, türelmét!

 

2. Óvoda: 2020. március 17-től jelen egészségügyi helyzetre való tekintettel felelős fenntartói, intézményvezetői közös döntés alapján határozatlan időre az VISSZHANG ÓVODA BEZÁRÁSRA KERÜL!

A buszos szállítás is szünetel. Különösen indokolt esetben az intézmény gyermekfelügyeletet kis létszámban biztosít (maximum 10 gyermekig) azon a tihanyi gyermekek részére, akiknek a szülei semmilyen módon nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését (egészségügyi, közrendvédelmi, katasztrófavédelmi dolgozók gyermekei). Március 17-től elrendelt ügyeleti rendszer újabb intézkedésig működik. Kérjük, hogy azok a szülők, akik igényelni szeretnék az óvodai ellátást a gyermekük részére még a mai nap folyamán (2020.03.16-án) jelezzék ezt az óvodavezető felé (+36 30 585 4228)

A jelenlegi helyzetben bármi változás történik, a szülőket értesítjük!

 

3. A tihanyi Civilek Házát és az ott működő intézményeket (Tihanyi Legenda Kft, Németh László Művelődési Ház és Könyvtár, Congeria Kft.) határozatlan időre bezáratom. A már jelzett időpontokban megtartandó rendezvények, foglalkozások kivétel nélkül elmaradnak. A Tihany Televízió határozatlan időre telefonos ügyfélszolgálati rendszert vezetett be, információ: 1255/3-as mellék.

4. Védőnői szolgálat: További intézkedésig a tanácsadások szünetelnek. A családlátogatások kizárólag az újszülött családok esetében valósulnak meg. További információ: +36 30 561 55 03

5. Háziorvosi rendelés: Március 17-től CSAK E-RECEPTET adnak ki, melyet az ismert számon (+36 87 448 105) igényelhetnek. Ismerős és rokon is kiválthatja átmenetileg bárki e-receptjét, ehhez az érintett taj száma és a kiváltó személyi igazolványa szükséges.

-         a javasolható gyógyszerek kiírása miatt nem kell szakrendelésre elmenni, azt a háziorvos is felírhatja.

-         Az időslátogatás határozatlan időre szünetel, csak akkut estben előzetes egyeztetés alapján lehetséges.

-         Légúti, influenzaszerű megbetegedés esetén NE MENJEN BE SENKI AZ ORVOSI RENDELŐBE! Amennyiben tüneteket észlel magán, telefonon egyeztessen a háziorvossal!

-         A háziorvosi rendelő várójában egyszerre három főnél több nem tartózkodhat.

-         Beutaló igényét is mindenki telefonon jelezze, a beutaló kiadásra kerül.

-         Aki külföldről érkezett haza, vagy családtagja érintett, kérjük, NE JÖJJÖN AZ ORVOSI RENDELŐBE, telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával.

-         Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az orvosi rendelőben koronavírus tesztet NEM VÉGZÜNK, ILYEN TESZTTEL NEM RENDELKEZÜNK!!

Információ: dr. Juhász Ágnes (+36 20 555 52 91)

6. Házi karantén: Nyomatékosan felhívjuk a korlátozó intézkedések alá vont területekről hazaérkezőket, hogy ÖNKÉNT vonuljanak karanténba, valamint felhívjuk a hozzátartozók figyelmét is, hogy amennyiben egy légtérben tartózkodott a külföldről hazaérkező rokonokkal, ők is vállalják a karantént, és vegyék fel a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal és a háziorvossal, hogy ellátásukat meg tudjuk oldani. Aki önkéntes vagy hatósági karantén alá kerül, jelentkezzen háziorvosánál és a táppénze elrendezésre kerül. Kérjük, hogy a karanténba kényszerült lakosok minden nap jelentkezzenek telefonon a háziorvosnál a +36 555 52 91-es telefonszámon!

7. Élelmezés: Amennyiben az iskolai ebéd szolgáltatást igénybe kívánja venni, azt jelezze a következő elérhetőségeken:
tel: +36 87 448 514,   +36 30 749 71 57
e-mail: elelmezes@tihany.hu
Kérjük, hogy a csere éthordókat a kapura helyezzék ki, az ebédet 2020. március 17-től mindenkinek kiszállítják!

8. Sportlétesítmények: Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a tihanyi Sportcsarnok és a műfüves focipályák használata határozatlan ideig TILOS!

9. Parkolási ügyintézés: Ügyfélszolgálatunkon a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel, a lakossági parkoló bérleteket kizárólag online tudják kiváltani. A bérletigénylő lap letölthető a http://www.tihany.hu/images/Cikkek/2020/Berletigenyles2020.pdf
Kérjük, hogy a kitöltött lapot szkennelve a parkolas@tihany.hu címre küldjék meg. A beérkező igények elbírálása után számlát küldünk, aminek összegét a 73200110-11309705 bankszámla számra tudják elutalni. Utalásának beérkezését követően a bérleteket az Ön gépjárművének rendszámához rendszerünkben rögzítjük, így a parkolást már igénybe tudják venni. Esetleges kérdésével kérjük, hívja a 06-30/443-01-63 telefonszámunkat.

 

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!

Amennyiben hatósági karantén elrendelésére sor kerül, azon személy, aki a karantén rendelkezéseit megszegi, kényszerintézkedés hatálya alá kerül. A körzeti megbízott felhívja az érintettek figyelmét, hogy a számukra meghatározott utasításokat köteles maradéktalanul betartani saját és embertársai egészsége érdekében!

A MAGYAR POSTA KÖZLEMÉNYE

A Magyar Posta értesíti tisztelt ügyfeleit, hogy új várakozási rend lép életbe a postahivatalokban. Arra kérik az ügyfeleket, hogy a járvány elleni védekezés részeként a Posta ügyfélterében csak annyian tartózkodjanak, ahány ablak működik. Ha nincs szabad ablak, abban az esetben kérik, hogy a bejárat előtt várakozzanak!

A település vezetőjeként kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez! Vigyázzunk saját, családtagjaink és embertársaink egészségére.


Tihany, 2020. március 16.    

                                                                                                           Tósoki Imre

                                                                              polgármester

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!