Máglyára küldték a telet Tihanyban

balaton.vehir.hu 2020. 02. 22. 23:12

Tihany, 2020. február 22., szombat - Azt mindenki tudja Tihanyban, hogy ha eltemetik a telet, utána jön még a java. Legalább is az eddigi évek tapasztalata ezt mutatta, hiszen a rendezvényt követő napokban biztos, hogy visszatért a tél. Még nem tudni, hogy folytatódik-e ez a hagyomány, de az biztos, hogy a tihanyi jó hangulatú farsangi kompánia mindent megtett azért, hogy a telet elűzze.

 

A Civilek Házban kézműves foglalkozással kezdődtek a programok február 22-én. A gyerekek álarcot és farsangi lámpást készíthettek. Majd délután 4 órakor a Rege Kávézó udvaráról a farsangi dudák hangjára Marsó Barna, a Tihanyi Sport és Szabadidő Egyesület vezetőjével az élen elrajtolt a gyerekek maskarás futása, a jelmezbe öltözött apróságok a Visszhang dombig futottak. Majd az Áldás együttes télűző népzenei műsora szórakoztatta a közönséget. Ezt követően népes és zajos sokadalom kísérte utolsó útjára a kiszebábot. A Visszhang dombon fellobbant a máglya, és együtt skandálta a nézőközönség: „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél! Hajj kisze hajj! Kiűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget, hajj kisze hajj!”

 

A mulatság Rege Kávézó udvarán folytatódott, ahol Sári Attila húzta a talpalávalót, szépen fogyott a zsíroskenyér, a fánk és a forralt bor, és a jó hangulat is kitartott sokáig.

És természetesen reméljük, hogy az idén Tihanyban megtörték a hagyományt, és végre-végre tényleg megérkezik a tavasz!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!