Halászlé és halételek versenye a XVIII. Garda Fesztiválon
balaton.vehir.hu Fotó: Tamás Benedetta és Kónyáné Orovecz Aliz 2019. 11. 17. 20:41 |
Tihany, 2019. november 11., vasárnap - A XVIII. Garda Fesztivál vasárnap a Benke László halászlé és halételfőző emlékversennyel vette kezdetét a Visszhang dombon. A díszvendég Csopak halászleve különdíjat ért. Összesen 35 csapat nevezett a gasztronómiai versenyre, amelyen negyven különféle ételt kóstolt a zsűri.
A Benke László halászlé és halétel főző emlékverseny eredménye: Halászlé kategóriában: 1. Gyurity Tamás, Baja, 2. Böbitóné csapata, Tihany, 3. Csallóköz csapata. Halétel kategóriában különdíjas lett: Varga György, Bajai Halászléfőző Bajnokok egyesülete. Tihany Község polgármesterének különdíját kapta Csopak, Az Öreg Halász Emlékdíjat pedig a Kőszegi betyárok csapata. Minden eddiginél több versenyző nevezett, 40 féle ételt kóstolt a zsűri, amelynek elnöke Garaczi János mesterszakács volt. Az eredményhirdetésen egy rövidfilmmel megemlékeztek Benke Laci bácsiról, aki sok-sok éven át zsűrielnöke volt a versenynek. Az eredményhirdetésen jelen volt Benke Laci bácsi özvegye is - tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Éva főszervező.
Életképek
Megosztás
A rovat további cikkei
- Sajtóközlemények
- Tihany 2021. évi programtervezete
- Tihany: polgármesteri tájékoztató - videó
- Tihany: Tájékoztatás a 2021-es beruházásokról - videó
- Dr. Bittera Gyula gyógynövénykutató, vegyészmérnök, az első magyar illóolajgyáros, a tihanyi levendula meghonosítója, 1893. február 9-én született
- Alapkőletétel: Kezdetét veszi Tihany új turisztikai fogadóépületének kialakítása a település Főterén
- Közel 700 millió forintos turisztikai fejlesztés alapkövét tették le Tihanyban
- Évértékelés 2020 Tihany - videó
- Ünnepi menetrend a balatoni kompon
- Tihany 2020.