Wine Week szakmai tanulmányút
balaton.vehir.hu Forrás: Iván Katalin Fotó: Fux Marcell 2019. 10. 24. 09:53 |
Fókuszban a bor és a gasztronómia.
2019. október 7–13. között az olaszországi University of Macerata turizmus szakos diákjainak egy csoportja és a régió borturizmusában érintett szakemberek látogattak Veszprémbe, akikhez a Pannon Egyetem hallgatói csatlakoztak. A The Wine Lab projekt keretében megvalósult szakmai tanulmányúton a résztvevők – 30 fő – a térség turizmusát érintő előadásokat hallgathattak meg, így például bepillantást nyerhettek a Veszprém 2023 aktualitásaiba, a gasztronómiai turizmus nemzetközi és hazai trendjeibe, a Balaton Fejlesztési Tanács munkájába, a Balaton világörökségi várományosi helyszín aktualitásaiba, valamint a helyi értékek és a helyi közösségek szerepébe.
A résztvevők a hét során több helyszínre is ellátogattak. Nemesvámoson megismerkedhettek a tökmagolaj készítésével, sajtkészítéssel. A borturizmushoz kapcsolódóan a borászatok felkeresése – Balatonfüred és Badacsony – mellett a csoport meglátogatta a Pannon Egyetem Georgikon Karát, és több kulturális látnivalót is. A kiváló hangulatban telt tanulmányút remek lehetőséget biztosított a téma iránt érdeklődő hallgatók és szakemberek számára tudásuk bővítésére, elmélyítésére és új kapcsolatok, együttműködések kialakítására.
Fotók: Fux Marcell
A borágazat számos szinten van jelen Európa gazdasági-társadalmi életében: a borászatok meghatározzák az érintett területeken élők életstílusát, a társadalmi-gazdasági és a természeti környezetet. A 2017 és 2019 között, az Erasmus+ program finanszírozásában megvalósuló The Wine Lab projekt legfőbb célja, hogy az érintettek aktív részvételével elősegíti a gyakorlat és a kutatás – a borászatok és az egyetemek – közötti együttműködést, hálózatosodást, ezáltal is támogatva a résztvevők közötti tudásmegosztást, a kihívások és az azokra adott válaszok megismerését illetve a borágazat innovációját. A projekt ciprusi, görög, magyar, olasz és osztrák partnerek együttműködésében zajlik; Magyarországról a Pannon Egyetem és a Koczor Pince tagja a konzorciumnak. További információ: www.thewinelab.eu
Megosztás
A rovat további cikkei
- Sajtóközlemények
- Tihany 2021. évi programtervezete
- Tihany: polgármesteri tájékoztató - videó
- Tihany: Tájékoztatás a 2021-es beruházásokról - videó
- Dr. Bittera Gyula gyógynövénykutató, vegyészmérnök, az első magyar illóolajgyáros, a tihanyi levendula meghonosítója, 1893. február 9-én született
- Alapkőletétel: Kezdetét veszi Tihany új turisztikai fogadóépületének kialakítása a település Főterén
- Közel 700 millió forintos turisztikai fejlesztés alapkövét tették le Tihanyban
- Évértékelés 2020 Tihany - videó
- Ünnepi menetrend a balatoni kompon
- Tihany 2020.