Vasárnapi turista cunami Tihanyban

balaton.vehir.hu 2019. 07. 14. 18:41

Tihany, 2019. július 14., vasárnap - Rengetegen gondolták úgy, hogy a Red Bull Air Race balatoni, vasárnapi futamait a félsziget ékkövéről a Pisky sétányról és annak környékéről kísérik figyelemmel.

Vasárnap kora délután már nyugodtan kitehették volna a félsziget bejáratához a megtelt táblát, mert igen szerencsésnek mondhatta magát az, aki talált szabad parkolóhelyet és ha mindez sikerült is, akkor az elképesztő embertömegen kellett átverekednie magát, hogy a sétányhoz érjen. A sétényon sem volt egyszerűbb a helyzet csak a futamok között lehetett a támfal mellé araszolni, hogy helyet szerezzünk az elénk táruló balatoni panorámához. A rutinosabbak távcsövekkel érkeztek, így valamennyivel többet lehett látni a túlparton zajló eseményekből, mint szabad szemmel. 

Közben a felhők csodálatos árnyjátékot játszottak a tó felszínén, ahol nagyon sok vitorlás használta ki a szelet. Közben egymás után szlalomoztak a repülők a hatalmas akadályok között. A Balatonnál először, Magyarországon utoljára láthattuk élőben az egek urainak nagy nemzetközi versenyét, amelyet az ausztrál Mat Hall nyert meg.

A félszigetről távozóban sem volt egyszerű a helyzet, mert a 71. számú főútvonalon Balatonfüred (azon túl is) felé is szinte összefüggő gépkocsisor haladt, itt a bringások szereztek némi előnyt a gépkocsi áradattal szemben.  Azért is éredemes volt felkeresni a festői szépségű félszigetet, mert hasonló verseny látványában már sohasem lesz részünk hazánkban..., a Red Bull Air Race történetének utolsó versenyét idén szeptemberben Japánban rendezik.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!