Megvan a Balaton-átúszás engedély!

balaton.vehir.hu 2019. 03. 16. 15:43

A rajt a meghirdetett időpontban, március 17- én, vasárnap 11:15-kor fog történni. Helye: Tihanyirév bal oldalához (arccal a Balaton felé) eső nádas terület, a csónakkikötő. Az érkezés körülbelül fél órával később Szántódréven fog történni! Az úszást ezúttal is a VMSZ biztosítja egy magas felszereltségű, speciálisan téli úszást is kiszolgálni képes sürgősségi mentőhajóval, a Ruperttel - írja Zimányi András közösségi oldalán, aki tavaly négy nap alatt úszta át hosszában a Balatont.

 

A VMSZ nemcsak technikailag, de erkölcsileg is rendkívül elkötelezett a biztonságos teljesítés érdekében. Jogot kértek és kaptak arra, hogy szükség esetén saját döntésük alapján szakithassák meg az úszást és emeljenek ki a vízből. Az úszás egy speciális biztosító kötéllel lesz végrehajtva, a hajó előtt fogok haladni. A rendezvény Felelős Szervezője Bíró Balázs edzőtársam, aki az úszás folyamán kiváló minőségű videofelvételeket is fog készíteni, igény esetén az úszás végeztével interjúkat ad.

A szervezés egyik utolsó mozzanata a felelősségvállalásom:
"... Az úszás veszélyeivel tisztában vagyok. Az úszás saját felelősségemre történik"

Az úszás célja a hideg környezet egészségre gyakorolt pozitív hatására, valamint az ötvenen túliak rendszeres testmozgásának szükségességére történő figyelemfelkeltés. 
A rendezvényt a 6x6-taxi támogatja.

Forrás: Zimányi AndrásFacebook

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!