Hatalmas gasztro siker Tihanyban a IV. Kolbászgyúró Mulatság

balaton.vehir.hu 2019. 03. 09. 18:03

Tihany, 2019. március 09.,szombat – Rengetegen voltak kíváncsiak a Tihanyban a IV. Kolbászgyúró Mulatságra. Idén már 22 csapat nevezett az ország különböző részeiről.

 

A korai tavasz rengeteg bámészkodót vonzott a félszigetre a mára már hagyományossá vált gasztro rendezvényre az Akasztó-dombi piac területére.

-Négy évvel ezelőtt a baráti társaságunknak szerveztük a kolbászgyúrást, ami mára kezdi kinőni önmagát – mondta Ricza Lajos főszervező, aki több vendéglátó egységet üzemeltet a településen. Majd hozzátette, a mostani rendezvényre 22 csapat nevezett az ország különböző településeiről, érkeztek Békéscsabáról, Szolnokról, Tihanyból, Pécselyről, Aszófőről. Utalva békéscsabai származására, onnét ered a kolbász és a gasztronómia iránti szeretete természetesen az édesapjától – fogalmazott. Arra a kérdésünkre, hogy milyen az igazi kolbász? Természetesen enyhén csípős és békéscsabai, válaszolta mosolyogva, de annyit elárulhatok, hogy van benne só, bors, pirospaprika és fokhagyma, ízlés szerint. Mi alapján fogja a zsűri értékelni az ételeket? – Íz, szín állag alapján válaszolta.

Tósoki Imre

Tósoki Imre Tihany polgármestere kiemelte, hogy rendkívül fontos a településünkön is, hogy a szezonon kívüli időszakokban is legyenek rendezvények. A magyarok meg különösen szeretik a gasztronómiai rendezvényeket, szeretünk enni és inni fogalmazott. Azt is elmondta, hogy egy ilyen rendezvényre a helybélieken kívül a környező településekről is érkeznek vendégek, ami jó lehetőség a baráti beszélgetésekre.

A kolbásztöltés mellett, árusok kínálták portékáikat, sok különleges ételt is lehetett kóstolni, ami mellé sör, bor, pálinka és üdítők bőven fogytak. A hatalmas sátoriban felállított színpadon pedig folyamatosan váltották egymást a fellépők. Az már biztos, hogy jövőre még többen lesznek majd, mert a jó rendezvényeknek hamar jó híre száll.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!