Köszönet a közösségnek

balaton.vehir.hu Forrás: Rózsa Éva Fotó: Szabó Rőtszakállú Zsolt 2018. 10. 19. 18:21

Tihany a közelmúltban kiemelkedő sikert ért el a Communities in Bloom környezetszépítő versenyen: a település megnyerte a Közösségi Összefogás kategóriát, valamint a legmagasabb „öt virágos” helyezésen belül bronz minősítést kaptak a zöldterületek védelméért és a falu virágosításáért.

 

Ezt az egyedülálló eredményt ünnepelte meg Tihany lakossága egy vacsorán, melyre Tósoki Imre polgármester invitálta meg azokat, akik tevékenyen részt vettek a versenyre való felkészülésben, ezzel nagymértékben hozzájárulva a sikerhez.  A vacsorára hivatalosak voltak a helyi intézmények dolgozói, civil szervezetek, klubok, vállalkozók, a Bencés Apátság , a Limnológiai Intézet és a Bakonyerdő Zrt. dolgozói, de a helyiek nagy örömére eljött Bocsi Andrea és Spanyárné Halász Szilvia is, akik a felkészülésben nyújtottak szakmai segítséget Tihanynak. Elfogadta a meghívást Kontrát Károly is, a Belügyminisztérium államtitkára, a település országgyűlési képviselője is, aki megköszönte a tihanyi közösség összefogását, azt a példát, melyet a település nyújtott az elmúlt években, kihangsúlyozva, hogy a falu eddigi eredményei enélkül az összefogás nélkül nem jöhettek volna létre.

A közösségi összejövetelen a résztvevők meghallgathatták Varró János alpolgármester beszámolóját a díjátadóról, hiszen ő vezette a tihanyi delegációt a kanadai Edmontonban megrendezett eseménysorozaton. A felkészülésben részt vevők felidézték az elmúlt év eseményeit, a készülődés folyamatát, azt az utat, melyet Tihany bejárt ahhoz, hogy ezt a sikert elérhesse.

Tósoki Imre polgármester a köszönet szavai után elismerő okleveleket adott át az intézmények dolgozóinak, civil szervezetek tagjainak. A jó hangulatú vacsorán több, mint százan vettek részt.

A szervezők az ide felkészülésből és a kanadai díjátadó tapasztalataiból ötleteket merítve, több közösségi akciót terveznek, hiszen úgy gondolják, hogy az a díj arra kötelezi a település lakóit, hogy a jövőben is bizonyítsák az összefogás erejét. 

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!