Tihany - LX. Hidrobiológus Napok 2018.

balaton.vehir.hu Forrás: Boda Pál 2018. 09. 26. 16:38

A Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya az LX. jubileumi alkalommal rendezi meg a Hidrobiológus Napokat. 2018-ban Tihanyban az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetében október 3-5. között tartják meg. Magyarország limnológusai és hidrobiológusai a legnagyobb seregszemléjüket, melynek ez évi központi témája: „Hagyomány és megújulás a hidrobiológiában”.

 A rendezvény, a magyar hidrobiológus/limnológus élet egyik legrégebbi, 1957 óta létező fóruma, amely hagyományosan Tihanyban, a Balatoni Limnológiai Intézetben kerül megrendezésre, elsődleges célja az édesvizek hidrobiológiai kutatási eredményeinek bemutatása és megvitatása. A Hidrobiológus Napok legjobb szándéka szerint összefogja a hazai limnológiával, illetve társtudományaival (hidrobiológia, vízi 
ökológia stb.) foglalkozó élvonalbeli kutatókat, a gyakorlati megoldások területi szakembereit. A konferencia szervezőiként a magyar hidrobiológia színvonalának további emelésén munkálkodunk és azon, hogy a fiatal kutatók és gyakorlati szakemberek új generációja is sajátjának érezze ezt a rendezvényt, és komoly perspektívát lássanak szakmánkban.

Szeretnénk a tudományos eredményeinket bemutatni a társadalomnak és szakmánk rejtelmeibe bepillantást nyújtani az embereknek, amihez nagy segítség lenne a média közvetítése.

A LX. Hidrobiológus Napok a központi témájának megfelelően a hazai  hidrobiológusok nagyjai foglalják össze a jelentősebb hidrobiológus képzések és képviseletek eddigi működését és fiatal feltörekvő, de már nemzetközi szinten is látható kutatók számolnak be munkásságukról, valamint a hazai alkalmazott kutatásokba nyerhetünk bepillantást. 
Emellett számos kutató számol be kutatási eredményeiről, és fiatalok, akik az tudományban megtett első lépéseikről adnak számot.

Három nemzedék találkozása a hidrobiológia területén. Egymás eredményeire alapozva, így válthatjuk valóra a newtoni gondolatot: „egymás vállára állva távolabbra láthatunk”.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!