Tihanyt megrohamozták a turisták - Rendkívül népszerű a Levendula fesztivál

balaton.vehir.hu 2018. 06. 30. 21:18

Tihany, 2018. június 30., szombat - Mára már országos hírnévre tett szert a XIV. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy szombaton kora délutánra már moccanni sem lehetett a félszigeten akkora volt az érdeklődés.

 

Délután kettő óra után nyugodtan kitehették volna a "megtelt" táblát a félsziget bejáratánál, mert szabad parkolóhelyet is alig lehetett találni. Az utcákon tömeg hömpölygött, minden a levenduláról szólt. Levendula illat lengte be a levegőt. A levendulás fagylalttól a legkülönbözőbb levendulából előállított termékekig, a legkülönlegesebb levendulás "halas"-tortáig  minden képzeletet felülmúlt az árukínálat. így volt ez a Belső-tó melletti hatalmas területen ahol árusok sokasága kínálta portékáját.

A Mádl Ferenc téren pedig a színpadon különböző fellépők váltották egymást. Ottjártunkkor éppen a népszerű Iszkiri zenekarnak tapsolt a közönség.

 

Hírportáunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A fesztivál vasárnapi programjai:

2018. július 1. vasárnap

Belső-tó partja– Kézműves vásár és programok:
9.00-19.00 A kanászkürttől a tekerőig- Ismerkedés a magyar népi hangszerekkel
Levendula Ház Látogatóközpont kertje – Tóth László műsora
10.00 Nordic Walking túra Galambos László vezetésével
10.00 Kézműves foglalkozások, játszóházak
Ládavasút
„Levendulanapok Vidám Boszija” – Toma és Csapata mókái

Németh László Művelődési Ház színházterme
(Mádl Ferenc tér)
15.00 Libikóka  Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódium műsora
Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös műsorában anyáink, apáink történetei kerülnek elő, méghozzá úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás; dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és songok a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók.
Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, az ország legnépszerűbb kortárs írója, hat regény, két verseskötet szerzője, az Élet és Irodalom prózarovatának vezetője, a Nők Lapja (és számos hetilap) állandó publikálója, korábban szerkesztője.
Hrutka Róbert zenész, zeneszerző, énekes, Fonogram- és Artisjus-díjas zeneszerző, akinek a repertoárja Dés Lászlón keresztül, Sebestyén Mártán és Charlie-n át Tolvaj Renátáig terjed.
Több nagy sikerű mozifilm zenéjét is Ő jegyzi: Magyar Vándor, Lora, Valami Amerika 2, Üvegtigris 3, Magicboys és a legfrissebb, a Kincsem című mozi zenéje.
Jó szórakozást kívánunk!

Németh László Művelődési Ház – Tel: +36 87 538 022. e-mail: rendezveny@tihany.hu

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság – Tel: +36 87 555 291, e-mail: bfnp@bfnp.hu

A változtatás jogát fenntartjuk!

Támogatók: Tihany Község Önkormányzata, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Levendula Ház Látogatóközpont OTP Bank Uniqa Waterland,  Neckerman, Városok, Falvak Szövetsége

A rendezvény hivatalos honlapja: levendulafesztival.hu

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!