Kecskeköröm ünnep a varázslatos Belső-tó partján

balaton.vehir.hu 2018. 05. 05. 17:18

Tihany, 2018. 05. 05., szombat – Immár 12. alkalommal tartották a település hagyományos kulturális és gasztro rendezvényét a kincses félszigeten.

 Rózsa Éva főszervező, a Németh László Művelődési Központ igazgatója hírportálunknak elmondta, hogy idén tíz csapat jelentkezett a főzőversenyre, rendkívül gazdag és színes kínálattal, a burgundi marhától a francia csülökpörkölt és a kakas töke pörköltig, a vadhúsokig bezáróan rotyogtak az ételek a bográcsokban.

Az elkészült ételeket a zsűri tagjai: Kántás József (az Apátság főszakácsa mesterszakács), Perger József (a Bakony Gaszt Zrt. főtanácsadója), Maurer István (a mesterszakács, a SÉF főszakácsa), Steixner Mária (társadalmi zsűri tag) és dr. Cs. Dóra (társadalmi zsűri) bírálták. Bronz, ezüst és arany minősítéseket osztottak ki, valamint több különdíj is gazdára talált.

A nap során kihirdették a Fülöp Ferenc Labdarúgó Emléktorna eredményét, idén a Tihany-Füred Öregfiúk csapata nyert meg, második a Keddi fiúk csapatata lett. A díjakat a névadó torna, Fülöp Ferenc özvegye adta át.

A nyárias időben kocsikázás, népi játékok, játszóház, kirakodóvásár, finom ételek és italok várta az érdeklődőket. Idén is többen próbálkoztak a májusfa megmászásával, több-kevesebb sikerrel, a kecskeköröm „legendájáról” is olvashattunk.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

2018. május 6. (vasárnap)

Mádl Ferenc tér (rossz idő esetén Németh László Művelődési Ház)

15.00 óra  IV. Tavaszi Népzenei Találkozó

 (népdal, néptánc, tekerőlant, furulya)

Táncház

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!