III. Kolbászgyúró Mulatság Tihanyban

balaton.vehir.hu 2018. 03. 03. 20:35

Szombaton tartották a mára már hagyományossá vált gasztronómiai rendezvényt a félszigeten.

 Jelentős sajtó érdeklődés mellett tartották a rendezvényt Tihany szívében a Mádl Ferenc téren.

Középen Ricza Lajos főszervező

Három évvel ezelőtt a baráti társaságunknak szerveztük a kolbászgyúrást, ami mára kezdi kinőni önmagát – mondta Ricza Lajos főszervező, aki több vendéglátó egységet üzemeltet a településen. Majd hozzátette, a mostani rendezvényre eredetileg tizennyolc csapat jelentkezett, de a hideg miatt hat csapat visszamondta a részvételt. Utalva békéscsabai származására, onnét ered a kolbász és a gasztronómia iránti szeretete és természetesen az édesapjától – fogalmazott. Arra a kérdésünkre, hogy milyen az igazi kolbász? Természetesen enyhén csípős és békéscsabai, válaszolta mosolyogva.

Tósoki Imre (Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!)

Tósoki Imre Tihany polgármestere kiemelte, hogy rendkívül fontos a településünkön is, hogy a szezonon kívüli időszakokban is legyenek rendezvények. A magyarok meg különösen szeretik a gasztronómiai rendezvényeket, szeretünk enni és inni fogalmazott. Azt is elmondta, hogy egy ilyen rendezvényre a helybélieken kívül a környező településekről is érkeznek vendégek, ami jó lehetőség a baráti beszélgetésekre. – Szintén nagyon fontos, hogy az ehhez hasonló rendezvényeket elsősorban a helyi civil szervezetek kezdeményezik, amihez a helyi vállalkozások is csatlakoznak, az önkormányzat pedig a helyszínt és az infrastruktúrát biztosítja – fogalmazott a polgármester.

Bizony a Mádl Ferenc tér kora délutánra megtelt érdeklődőkkel, jó hangulattal, rengeteg finom falattal, a nulla fok körüli hőmérsékleten.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!