Hazajárók Tihanyban

balaton.vehir.hu 2018. 02. 02. 20:31

Pénteken, a Téli Tihanyi Túra előestjén a 2017. évi Prima Primissima közönségdíjas csapata, Hazajáró televíziós műsor készítői tartottak közönségtalálkozót a Németh László Művelődési Központ színháztermében. Az est vendége Varga Csaba hegymászó volt, aki 2017-ben elérte élete 3. nyolcezer méteres csúcsát a Manaszlu-t.

Kenyeres Oszkár a Hazajáró szerkesztője elmondta, hogy a jövő héten a Duna World és M5 tévén a legújabb epizódban Kutasföld és környékét mutatják be a nézőknek, majd Nagyenyed következik, majd a stábbal a Csallóközben barangolnak, de majd igazi falusi disznóvágásra invitálják a képernyőn a nézőket.

Varga Csaba (b.), Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor

Jakab Sándor a Hazaváró műsorvezetője elmondta, 2012-ben csatlakozott a stábhoz egy felvidéki faluból. A 2011-ben indult, kéthetente jelentkező műsort mára hat fős csapat készíti. Eddig mintegy 208 adás készült és a tihanyi a 352. közönségtalálkozó.

A nagyváradi Varga Csaba hegymászó élményeiről beszélt. Hiszen tavaly sikeresen hódította meg Nepálban a Manaszlu, több mint nyolcezer méteres csúcsát. Ezzel elérte élete harmadik nyolcezer méter feletti hegycsúcsát. 2018-ban is egy újabb nyolcezer méter feletti hegymászás szerepel tervei között, a helyszín egyelőre nem publikus.

A beszélgetéseket filmbejátszások tarkították. Az estet a közönség soraiból érkező kérdésekre adott válaszok zárták.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!