9. Téli Tihany Teljesítménytúrák

balaton.vehir.hu 2018. 01. 13. 14:35

Jártál már télen Tihanyban? Ismerd meg velünk 2018. február 3-án, szombaton! A Balaton-felvidék legnépszerűbb teljesítménytúráján ismét három távon próbálhatod ki magad!

 Immár 9. alkalommal, kerül megrendezésre téli teljesítménytúra a Tihany-félszigeten.

Fotó: balaton.vehir.hu/Illusztráció


3 távon ismerheted meg a települést és a környező "hegyeket":

Téli Tihany 20 útvonala: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól150 méter - Akasztó-domb - Aranyház - Gejzírmező - Újlaki templomrom - Horgásztanyák - Csúcs-hegy - Apáti-hegy - Apáti templomrom - Külső-tó - Kis-erdő - Óvár - Hajóállomás - Kálvária - Apátság - Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter
Táv: 19,79 km Szintemelkedés: 759m

Téli Tihany 15 útvonala: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter) - Akasztó-domb - Aranyház - Gejzírmező - Újlaki templomrom - Horgásztanyák - Csúcs-hegy - Apáti-hegy - Külső-tó - Kis-erdő - Kálvária - Apátság - Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter)
Táv: 14,61 km Szintemelkedés: 615 m

Téli Tihany 10 útvonala: Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter) - Akasztó-domb - Aranyház - Kis-erdő - Óvár - Hajóállomás - Kálvária - Apátság - Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter)
Táv: 10,1 km Szintemelkedés: 405m

Minden táv IVV túra is egyben, nevezési díja külön nincsen! Hozd magaddal IVV pecsétgyüjtő füzetedet!

Rajt és Cél: 
A Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája-tól 150 méter)

A túra előtt melegedési lehetőség és a célba érkezés után meleg étel fogyasztása a RAJT-CÉL helyéül szolgáló, a Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátortól 150 méter:
Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája
8237 Tihany, Csokonai u. 73.

Nevezési idők:
Téli Tihany 20: 8:00 - 10:30
Téli Tihany 15: 8:45 - 10:30
Téli Tihany 10: 9:45 - 11:00

Nevezési díjak:
előnevezve ( január 12-től), január 31-ig átutalva a Rendező bankszámlájára
Téli Tihany 20: 1.800 ft/fő 
Téli Tihany 15: 1.700 ft/fő 
Téli Tihany 10: 1.600 ft/fő 

Helyszíni nevezéskor a nevezési díj minden távon +500 ft/fő az előnevezési díjhoz képest!

6 év alatti gyerekek nevezési díj fizetése nélkül (de előnevezve) vehetnek részt a túrán!

A Félsziget védelme érdekében a túrán létszámkorlát kerül bevezetésre, melynek értelmében összesen 1.500 fő részvétele megengedett a 3 távon, melynek állását a túra hetén esténként közreadjuk itt a facebook eseménynél!

Szolgáltatások a nevezési díjért:
Az útvonalon: tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
A célban: meleg étel és tea.

A bőséges ellátás miatt javasoljuk, hogy túl sok ételt a hátizsákodban ne cipelj, de természetesen ez csak javaslat! Majd a célban eldöntöd megérte-e a cipekedés...


Kérünk, hozzál magaddal bögrét az iváshoz, ugyanis ellenőrzőpontjainkon nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni " örökéletű balatontura.hu túrabögrét". 


Szálláslehetőség a túra ELŐTT és UTÁN: Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája tornatermében saját hálózsákban és saját derékaljjal 1.000 ft/fő/éjszaka


További szálláslehetőség a túra ELŐTT és UTÁN a faluban magánszállásokon: http://www.tihany.hu/index.php/hu/szallas-blog

A túra előkészületei során bekövetkező esetleges változásokról, információkról indulás előtt még a 
https://www.facebook.com/events/365241650614830/ 
oldalon 
vagy a főrendezőtől:
Csiba Ágoston
06 20 4386700
telitihany@balatontura.hu
tájékozódhatsz! 

A túra főrendezőjének személye változatlan, de a háttér szervezet változott! A korábbi évekhez hasonlóan, magas színvonalon lebonyolításra kerülő túrára számíthatsz!

A túra előtti este 2018. február 2-án 18:30-tól a 2017. évi Prima Primissima közönségdíjas Csapata, a Hazajáró televízióműsor készítői tartanak közönségtalálkozót és előadást a tihanyi Németh László Művelődési Házban. A belépés díjtalan!

További információk a rendezvény közösségi oldalán olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!