Mozdény Viktória: "Álmok és Víziók” kiállítása Tihanyban

balaton.vehir.hu 2017. 07. 05. 18:25

Tihany Község Önkormányzata és a Németh László Művelődési Ház szeretettel meghívja Önt és családját 2017. július 14-én, 17.00 órától Mozdény Viktória: "Álmok és Víziók” című kiállításának megnyitójára a művelődési ház tetőterébe, a kiállítást Vajda Katalin festőművész.

A kiállítás megtekinthető:
hétköznapokon 10-18 óráig
szombaton 10-12 óráig

Az alkotó honlapján így vall magáról: Mozdény Viktória vagyok. A Bakony szívében Zircen születtem, jelenleg Balatonfüreden élek és alkotok.

Nem ecsettel a kezemben születtem, de már gyermekkoromban megmutatkozott, hogy művészlélek vagyok. A kreativitás mindig jelen volt az életemben legyen szó akár kerámia, grafika, vagy egy portré elkészítéséről, de mégis leginkább a festészetben találtam meg önmagam. Kezdettől fogva vonzódtam az úgynevezett „teremtéshez”, ahol a művészet egy szemmel látható, kézzel fogható, maradandó dologban születik meg.

Mozdény Viktória

Festményeimmel arra törekszem, hogy a tájképben ne csak a tájat vegye észre a befogadó, hanem az érzelmeket, melyek megszületnek bennem alkotás közben, majd tovább nézve a saját emlékei közt kutatva felidézze önmaga élményeit, és ezáltal a festmény az ő részévé váljon.

Bízom benne, hogy alkotásaim olyan pozitív impulzusokat adnak, amely feltöltődést kínál nézőinek a hétköznapok monotonitása során.

Szeretem a színeket használni, mert egy jól megválasztott szín jókedvre derít, lelkesít, vagy épp elcsendesít. színt visz az életünkbe, egy helységet képes megtölteni élettel. Egy jól megválasztott alkotás színt vihet abba az élettérbe ahol minden általunk megválasztott tárgy, alkotás azt sugallja "ez vagyok én"

Kedvelt témáim közé sorolható a tájfestészet, a balatoni táj szimbolikus ábrázolása olaj technikával lágy, légies ecsetvonásokkal, illetve hangulattól függően a szürrealista, absztrakt és figurális témák élénk,impulzív színekkel akril technikával.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!