14 tonna pontyot fogtak ki a III. Balatoni Pontyfogó Kupán

balaton.vehir.hu Forrás: balatonihal.hu 2017. 04. 29. 22:38

Minden eddigi rekord megdőlt az idei Balatoni Pontyfogó Kupán. A verseny hét napja alatt 1722 darab öt kiló fölötti ponty akadt horogra, melynek összsúlya meghaladta a 14 282 kilogrammot. Az IBCC mára Európa legnagyobb bojlis versenyévé nőtte ki magát- hangzott el a mai eredményhirdetésen és díjkiosztón Tihanyban - számol be a nem mindennapi versenysorozatról a balatonihal.hu

Tizenkilenc ország 130 csapata küzdött 140 órán keresztül egymással, az elemekkel, a fáradtsággal no és természetesen a kapitális halakkal Alsóörstől Balatonőszödig. Kapásból pedig akadt szép számmal, az értékelhető, azaz öt kilogrammot meghaladó példányok közül több mint 500 nyomot 10 kilogrammnál többet, de hat darab, 20 kilónál is súlyosabb kopoltyúst is kiszákoltak a verseny idején.

A legeredményesebb Pontycentrum csapata 644,5 kilogrammal került a dobogó élére, második lett a Black Carp Team 557,5 kilogrammal, tőlük alig 10 kilóval lemaradva harmadik helyen zárta a versenyt a szlovák Mokosák - Mikbaits SK. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. éppen hogy lecsúszott a dobogóról.

További részletek a balatonihal.hu oldalon olvasható!

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!