XI. Kecskeköröm ünnep Tihanyban - képgalériával

balaton.vehir.hu 2017. 04. 22. 19:12

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a tihanyi Németh László Művelődési ház a Belső-tónál, a hagyományőrző Kecskeköröm ünnepét.

Az elmúlt napok havas, hideg időjárása több nevezőt is a visszalépésre késztetett. Ám így is kilenc csapat vállalta, hogy megmérkőzik egymással főzésben. Hiszen a Kecskeköröm ünnep egyik nagy eseménye a főzőverseny. Tehát, az idén nyolc tihanyi és egy vendégcsapat főzött.

Csülök, kakas, vad, pacal, birka, pincepörkölt ételek készültek. Az idei vendégtelepülés, Sárospatak volt. Minden évben a Városok Falvak Szövetség keretében érkezik az ünnepre egy vendég. Tavaly Kisújszállás volt, az idén pedig, Sárospatak.

Mire a kora délutáni eredményhirdetés és díjátadás kezdődött, az időjárás is a melegebb és szélcsendesebb arcát mutatta, így az érdeklődők is egyre többen lettek.

Hírportálunk képgalériája ITT tekinthető meg!

A zsűri tagjai, Halász János Oscar-díjas mesterszakács, Perger József a Bakony Gaszt Zrt. életműdíjas mestere, Végh Endre Balatonfüredi Borút elnöke, Kántás József a tihanyi Benczés Apátság mesterszakácsa, valamint Punk Ferenc a Ferenc pince tulajdonosa, éttermi mester voltak.

Ettől az évtől kiosztásra került egy olyan díj, ami a leglelkesebb csapat díját jelenti. Ezt pedig most első alkalommal a Kopasz csapata nyerte.

A különdíjat és aranyminősítést az Incognito csapata, azaz Sárospatak kapta, a vaddisznó pörköltért petrezselymes krumpli gombóccal. Tényleg nagyon finom volt!

Az idei Kecskeköröm ünnep főzőversenyének harmadik helyezettje és aranyminősítést kapott, a Hupákoló gazemberek csapata. Második helyezett és aranyminősítést nyerte Itthon van az Imi csapat. Azaz Tósoki Imre polgármester csapata.

A tizenegyedik Kecskeköröm ünnep főzőversenyét pedig a Tihanyi Asszonykórus csapata nyerte. Gratulálunk!

Étel, ital, Balaton, lovak, kecskék, játszótér, Visszhang, friss levegő, kicsit szeszélyes időjárás és sok kedves tihanyi, valamint környékbeli turista. Egy kellemes szombat délután Tihany Belső-tavánál minden bizonnyal végleg elűzte a telet, és várhatjuk a szabadtéri programokat, amiben Tihany idén is bővelkedni fog.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!