Hétfő reggeltől újra járnak a balatoni kompok Szántódrév és Tihanyrév között!

balaton.vehir.hu Forrás: Mihalovics Dóra 2017. 02. 26. 11:17

Köszönhetően az elmúlt napok kedvező időjárásának újra a meghirdetett menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok 2017. február 27-étől, hétfőtől. A BAHART kompjai január eleje óta várják a hétfő reggel 7.00 órás indulást a szántódi révben!

Az időjárás fokozatos melegedésével újra biztonságos utazási feltételekkel indulhat el a kompközlekedés Szántódrév és Tihanyrév között február legvégén. A kedvezőtlen időjárási körülmények és az évek óta nem tapasztalt jégvastagság következtében ugyanis 2017. január 6. óta szünetelt a Balatoni Hajózási Zrt. kompszolgáltatása.

Február 27-én hétfőn a meghirdetett menetrend szerint reggel 7.00 órakor indul el az első komp Szántódrévből és ezt követően minden egész órakor indul az északi partra este 18.00 óráig, míg Tihanyból reggel 7.30 és este 18.30 között szintén óránként (mindig félkor) egyszer indulnak a meghirdetett járatok a déli part irányába.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között 2016-ban több mint 1,1 millió utas vette igénybe. A korábbi évek utasforgalmi adatait áttekintve ezzel egy 14 éves rekord dőlt meg, hiszen utoljára 2002-ben szállított a Társaság 1.073.000 utast éves szinten. A BAHART, a szolgáltatás kényszerpihenő utáni elindításával bízik benne, hogy idén is sokan veszik majd igénybe a balatoni kompokat az év során, melynek révén nem kell körbe autózni a tavat és jelentősen csökkenthető az utazás időtartama.

A 2017-es év újdonságaként a Balatoni Hajózási Zrt. bevezeti az ún. BAHART Kártyákat, melyekkel kiváltja az eddig kizárólag a kompátkelésre felhasználható törzsutas kártyarendszerét is. Az új BAHART kártyák a kiváltásukat követően a kártyaegyenleg erejéig fizetési eszközként, fizetési módként funkcionálnak. A bevezetéskor összesen 8 verzió kerül forgalomba, ezek többségéhez eltérő mértékű kedvezmények is társulnak. A BAHART kártyákat (kétféle ajándékkártya, háromféle JOKER kártya és háromféle Mastercard JOKER kártya) bármely BAHART jegypénztárban meg lehet vásárolni a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajó kikötőiben (hajóállomásokon), illetve a RÉV kikötőkben nyitvatartási / üzemelési időben.

Az újdonság ebben a konstrukcióban, hogy a megvásárolt plasztik kártyán szereplő egyenleget már nem csupán a kompon, hanem a BAHART számos egyéb hajós szolgáltatására (pl. menetrendi hajózásra, sétahajózásra, a BAHART valamennyi saját programhajó szolgáltatására) is fel lehet használni a vásárlástól számított következő év végéig. Az ún. JOKER, illetve MC JOKER kártyatípusokkal ráadásul jelentős kedvezményekkel vehetők igénybe ezek a szolgáltatások a normál díjtételekhez képest. Köszönhetően a BAHART egyik stratégiai partnerének a kedvezmény mértéke az egyik kártyatípussal eléri a 20%-os mértéket. Hisszük, hogy a felhasználhatóság szélesítésével és a kedvezményekkel jóval nagyobb célközönségnek éri meg valamilyen típusú BAHART kártyát vásárolni és hajóval utazni a Balatonon az év során. A két különböző egyenlegösszeggel megvásárolható Ajándékkártyával pedig bárki meglepheti családját, barátait hajós élményt ajándozva..” – mondta el Dónucz László a BAHART értékesítési és forgalmi igazgatója.

A BAHART az idei évben is az utazók igényeihez, utazási szokásaihoz igazított kompmenetrendet állított össze és továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szolgáltatás intenzívebb kommunikációjára és hatékonyabb marketing támogatására. Az utazóközönséget folyamatosan tájékoztatjuk a kompindulásokról a www.balatonihajozas.hu honlapon, ahol kompvisszaszámláló és a BAHART összes hajós szolgáltatását tartalmazó hajózási lehetőség kereső segíti az érdeklődőket a tájékozódásban.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!