Hajrá Tihany!

balaton.vehir.hu Forrás: (csks) Fotó: (csks) 2016. 08. 27. 18:02

Egy régi álom valósulhatott most meg a településen, amely nemrég ünnepelhette focicsapata sikereit is.

- Hivatalosan az MLSZ elnökségi tagjaként az lenne a feladatom, hogy az elnökség üdvözletét átadjam, és sok sikert kívánjak ehhez a futballpályához. Nem hivatalosan, egy olyan kisfiúnak az apukájaként, aki most már a tihanyi U9 csapatban futballozik, azt kell, hogy mondjam, egy álom valósult most meg. Számomra, mint egy futballozó kisfiú apukája, több szempontból is nagy lehetőség ez a pálya. Először is, hogy itt színvonalas mérkőzéseket láthatok majd, másrészt hogy a saját fiamat is láthatom majd itt futballistaként - mondta beszédében Török Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőjeként.

Az avató ünnepségen a Tihanyi FC klubelnöke, Horváth Béla elmondta, szeretné, ha a félszigeten egy utánpótlás sziget valósulna meg, ami csak úgy jöhet létre, ha van egy olyan felnőtt csapat, akikre a gyerekek fel tudnak nézni, és ahova a gyerekeknek lehetőségük van bekerülni a későbbiek folyamán. Ennek egyik alapkövévé vált most ez a pálya.

Kontrát Károly, országgyűlési képviselő, államtitkár már a Megyei Öregfiúk Válogatott mezében állt a mikrofon mögé és csak röviden ennyit mondott:
- Gratulálok mindenkinek, aki tett ezért a pályáért, akiknek köszönhetően itt lehetünk. Köszönjük, álmodjunk tovább, hajrá Tihany!
Az ünnepélyes átadó után kezdetét vette a pályaavató mérkőzés, amelyen a Magyar Újságíró Öregfiúk Válogatott és a Megyei Öregfiúk Válogatott mérte össze tudását, de a gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők, a mérkőzés szünetében 11-es rúgó bajnokságot, míg a mérkőzés után játékos sportvetélkedőt rendeztek számukra.

A balaton.vehir.hu saját cikkei és fotói: minden jog fenntartva!